0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Lorin Derwish

3 min leestijd

Op 1 april 2022 trad Lorin Derwish (27) in dienst als consultant bij Charco & Dique. Hiervoor was ze al ruim een jaar als werkstudent betrokken bij verschillende projecten, zoals vergunningaanvragen en AML/CDD-trajecten. Ook is ze lid van de redactie van Ruler.

Lorin hoopt binnenkort haar master Ondernemingsrecht officieel af te ronden. Haar scriptie gaat over de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bestuurders en commissarissen, toegespitst op de afdwingbaarheid van de purpose van vennootschappen.

Waarom Charco & Dique?

‘’Ik ben via Laura Blok, die ik ken van mijn studie rechten, terechtgekomen bij Charco & Dique. Het eerste gesprek voelde erg vertrouwd. Dat gevoel is zo gebleven, ondanks dat ik meteen in het diepe werd gegooid. Het fijne aan werken bij Charco & Dique is dat ik weet dat ik altijd bij mijn collega’s terecht kan voor hulp. Er wordt fijn samengewerkt op een pragmatische manier.

Dat ik na het afronden van mijn studie zou blijven in de functie van consultant voelde dan ook vanzelfsprekend. Ik kan mij hier zowel op persoonlijk als professioneel vlak verder ontwikkelen. Zo ben ik bijvoorbeeld lid van de redactie van Ruler. Als redactielid hou ik onder andere een dag per week het nieuws bij dat wij scrapen vanuit diverse bronnen. Zo blijf ik op de hoogte van alle nieuwe publicaties en wijzigingen in wet- en regelgeving, en hou ik mijn juridische kennis up-to-date. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen.

Een nieuwe ontwikkeling waar ik mij de komende tijd op wil gaan richten is (de regulering van) cryptovaluta. De komende jaren zal er steeds meer wetgeving op dit gebied komen. Dit zal ik met interesse volgen.’’

Wat voeg jij toe?

‘’Mijn werkwijze is secuur en gestructureerd. Mijn kennis van het ondernemingsrecht en ervaring met zakelijke klanten, gecombineerd met goede analytische vaardigheden, helpen mij de vraagstukken van klanten te begrijpen. Ik werk efficiënt en zet vraagstukken direct om naar een stappenplan of proces waarmee ik de klant kan ondersteunen.’’

Neem contact op met Lorin