0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Sanel Sunje

3 min leestijd

Op 1 september 2021 is Sanel Sunje (35) gestart bij Charco & Dique. Na zijn rechtenstudie werkte hij enkele jaren bij het UWV. De afgelopen vier jaar was hij werkzaam bij United Finance & Trust Services, onder andere als Compliance Manager. In deze hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor compliance monitoring, het adviseren van het management over compliance- en integriteitsaangelegenheden en het interne cliëntacceptatieproces.

 

Waarom Charco & Dique?

”Charco & Dique is een begrip in de financiële sector. Toen Charco & Dique door mijn oude werkgever werd ingeschakeld heb ik van dichtbij kennis kunnen nemen van de hoge standaard die Charco & Dique consultants, zoals Frenkel Drevers, nastreven. Charco & Dique is een partij die kwaliteit levert en betrokken is bij interessante grote projecten. Het spreekt mij ontzettend aan om hier onderdeel van uit te maken.

Bovendien wil ik mij graag verder verdiepen in diverse aspecten van compliance. Ook lijkt het mij leerzaam om een kijkje in de keuken te krijgen bij verschillende financiële instellingen en corporates. Bij Charco & Dique werken compliance experts die jaren – soms wel decennialang – ervaring hebben in compliance. Ik denk dat ik veel kan leren van mijn nieuwe collega’s.”

Wat voeg jij toe?

”De van toepassing zijnde wet- en regelgeving in de trustsector is vrij strikt.  Bij mijn vorige werkgever heb ik veel kennis opgedaan van de Wtt 2018, de Wwft, en de Sanctiewet. Ik was onder andere verantwoordelijk voor het begeleiden van de (eerstelijns) accountmanagers bij het uitvoeren van cliëntenonderzoek en transactiemonitoring. Verder heb ik review- en herstelprojecten op cliëntdossiers gedaan en Systematische Integriteitsrisicoanalyses (SIRA’s) uitgevoerd. Wat ik in de trustsector heb geleerd en gedaan, kan ik ook heel goed toepassen bij verschillende andere organisaties binnen de financiële sector.

Mijn drive om te leren is typerend voor mij. Ik heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een cursus tot Certified Anti-Money Laundering Specialist gevolgd en op dit moment ben ik bezig met de opleiding Compliance & Integrity Management aan de Vrije Universiteit. Die theoretische kennis kan ik als compliance consultant goed toepassen in de praktijk.”

Neem contact op met Sanel