0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Michiel Peters

3 min leestijd

Na vier jaar werkzaam te zijn geweest bij ING Nederland, maakte Michiel Peters (43) in augustus 2021 de overstap naar Charco & Dique. Michiel heeft uitgebreide ervaring opgedaan in de financiële sector. Voor ING werkte Michiel als beleidsadviseur bij de Nederlandse Vereniging van Banken en bij private bank Theodoor Gilissen (nu Insinger Gilissen).

Zijn expertise ligt op het snijvlak van business en regelgeving, zoals de implementatie van nieuwe regelgeving (zoals MiFID II en de SFDR) met oog voor de business. Hiernaast heeft hij eerstelijns riskmanagement ervaring. Hij weet dus uit eigen ervaring hoe uitdagend het kan zijn om een balans te vinden tussen compliancy enerzijds en productpropositie anderzijds.

Waarom Charco & Dique?

”De stap naar consultancy is een logische volgende stap voor mij. Ik ken het regulatory speelveld, heb veel ervaring met klanten en weet hoe de business in elkaar zit. Als consultant kan ik deze achtergrond inzetten voor onze klanten.

Naast de afwisseling in opdrachten, speelde ook het goede gevoel dat ik heb bij Charco & Dique een belangrijke rol. Het is een prettige werkomgeving met fijne collega’s en veel persoonlijk contact.”

Wat voeg jij toe?

”Onze klanten willen allereerst de beste producten en diensten aan hun klanten aanbieden. De uitdaging is om hieraan bij te dragen en tegelijk te voldoen aan alle wet- en regelgeving. Je moet als consultant niet alleen in staat zijn om te adviseren over de naleving van wet- en regelgeving, maar ook mee kunnen denken met de klant. Ik kan vanuit mijn kennis en ervaring de link te leggen tussen regelgeving en business, en kan zo toegevoegde waarde bieden aan onze klanten.

Hiernaast vind ik het belangrijk de verbinding te leggen met anderen. Ik probeer de behoeften en uitdagingen van de ander te achterhalen en me in te leven in de situatie. Zo voorkom je dat je langs elkaar heen praat en ben je in staat om met de beste oplossingen voor je klanten te komen.”

Neem contact op met Michiel