0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Vince Mauer

3 min leestijd

Financiële wet- en regelgeving is al complex genoeg. Als consultants streven wij ernaar om de vaak complexe wetten en regels simpel te maken voor onze klanten. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom proberen wij onze kennis om te zetten naar begrijpelijke beelden. Of dat nu is in compliance software Ruler, e-papers, klantpresentaties of onze opleidingen. Om ons te helpen onze kennis in beelden te vatten, is designer Vince Mauer Charco & Dique per 22 maart komen versterken.

Waarom Charco & Dique?

”Ik was net afgestudeerd en druk aan het solliciteren, toen mijn voormalige collega Sanne Engelen mij benaderde om op gesprek te komen bij Charco & Dique. Ik heb weinig ervaring in de financiële sector en wist niet goed wat ik kon verwachten. Tijdens het gesprek kwam ik erachter dat Charco & Dique anders is dan ik had verwacht. De sfeer is heel relaxt en flexibel.

Charco & Dique biedt veel mogelijkheden voor mij als starter. Ik vind creatieve vrijheid heel belangrijk. Ook ben ik een beetje allergisch voor regelmaat; ik hou erg van afwisseling. Bij Charco & Dique krijg ik alle vrijheid om zelf met ideeën te komen en van alles uit te proberen.

Ik vind het fijn om ergens mijn tanden in te zetten. Hier krijg ik de mogelijkheid om echt de diepte in te gaan met de ontwikkeling van Ruler. Ik leer het product goed kennen, en kan hierdoor met waardevolle ideeën komen over hoe we de ervaring van klanten nog beter kunnen maken.”

Wat voeg jij toe?

”Ik treed als ‘buitenstaander’ binnen in een totaal andere wereld. Ik ben de financiële sector nog aan het leren kennen. Dat maakt dat ik de kennis van de consultants kan vertalen naar ongecompliceerde designs. Ik help ze ingewikkelde verhalen op een ‘simpele’ manier te vertellen in de vorm van beelden. Daarbij ben ik als leek een goede graadmeter: als ik het snap, snapt onze doelgroep het ook.

Wat mij goed maakt in mijn werk, is dat ik aan een half woord genoeg heb. Ik kan zonder al te veel uitleg of context tot een goed eindproduct komen. Verder vind ik het leuk om te oriënteren binnen mijn eigen vakgebied. Ik gebruik allerlei verschillende tools en beschik over variërende skills: van conceptontwikkeling tot het development ready maken van designs.”

Neem contact op met Vince