Sectoren

Hypotheek­aanbieders en krediet­verstrekkers

Stel ons een vraag

Ons multidisciplinaire team beschikt over ruime ervaring binnen de financiële sector, onder andere bij hypotheekaanbieders en kredietverstrekkers. Wij helpen u in control te blijven, zodat regels worden nageleefd, risico’s beheersbaar blijven en reputaties worden behouden.

Bijzondere zorgplicht

Als hypotheekaanbieder of kredietverstrekker heeft een bijzondere zorgplicht bij het aanbieden van uw financiële producten aan een particuliere afnemer. Wat deze zorgplicht precies inhoudt is soms moeilijk te bepalen. Dit is immers afhankelijk van de omstandigheden. Onze specialisten maken het graag een stukje simpeler. U kunt bij ons terecht voor pragmatisch advies over de toepassing of interpretatie van bepaalde financiële toezichtwetgeving, waaronder de zorgplicht.

Meer over voldoen aan de zorgplicht

Quick Scan preventief beheer

Sinds de kredietcrisis is er doorlopend aandacht voor problematische schulden van huishoudens. Vanuit toezichtwetgeving wordt van u als aanbieder van hypothecair krediet verwacht dat u de klant zorgvuldig behandelt als deze zijn verplichtingen niet kan nakomen. Preventief beheer kan hier een belangrijke rol in spelen.

Een goede invulling van preventief beheer kan op vele fronten risico’s verkleinen en kansen creëren. Wij ondersteunen u graag met preventief beheer door middel van een Quick Scan.

Meer over de Quick Scan Preventief Beheer Hypotheken