Diensten

Externe legal counsel

Stel ons een vraag

Blijven er bij u te veel juridische vragen onbeantwoord op de plank liggen? Heeft u in de waan van de dag onvoldoende tijd om de gevolgen van nieuwe wet- en regelgeving voor uw organisatie in kaart te brengen en te doorgronden? Of krijgt u een juridische vacature niet snel genoeg ingevuld? Dan kan Charco & Dique een uitkomst bieden.

Legal counsel on demand

Wij bieden externe juridische ondersteuning aan financiële ondernemingen. Dit doen we zowel op tijdelijke als op doorlopende basis. Bij u op locatie of op afstand. Als u behoefte heeft aan extra juridische capaciteit, staan onze legal specialisten voor u klaar.

Als consultant zijn wij gewend om snel onze weg te vinden in een financiële onderneming. Door onze ruime ervaring bij verschillende (grote) financiële ondernemingen, kennen wij de financiële sector als geen ander en kunnen wij goed samenwerken met andere disciplines.

U kunt ons inschakelen voor:

  • juridische ondersteuning bij projecten en vraagstukken waarvoor uw onderneming zelf onvoldoende kennis of kunde in huis heeft;
  • het vervangen van een medewerker die tijdelijk met verlof gaat;
  • de invulling van een juridische vacature op interim basis;
  • een vast aantal uren per maand, bijvoorbeeld in de vorm van een doorlopende serviceovereenkomst.

Doorlopende serviceovereenkomst

Als u een doorlopende serviceovereenkomst met ons afsluit staan wij als uw persoonlijke externe legal counsel te allen tijde tot uw beschikking. Op deze manier heeft u een vast aanspreekpunt zodra u behoefte heeft aan juridische ondersteuning. Als externe legal counsel leren wij uw organisatie goed kennen. Hierdoor kunnen wij u proactief wijzen op issues of wetswijzigingen die u anders mogelijk over het hoofd ziet. Zo blijft u in control, en worden eventuele problemen voorkomen.