Diensten

Wwft opleidingen

Stel ons een vraag

De druk op financiële instellingen om de risico’s op witwassen en terrorismefinanciering te beperken neemt toe. Niet alleen de samenleving, maar ook de toezichthouders leggen steeds meer nadruk op de naleving van de Wwft. Als medewerker of dagelijkse beleidsbepaler van een financiële instelling moet u dan ook bekend zijn met de bepalingen van de Wwft. Hiertoe dient u periodiek een Wwft training te volgen.

Via ons opleidingsinstituut, The Ministry of Compliance, bieden wij verschillende Wwft cursussen aan.

Wwft Awareness

Onze online Wwft Awareness training leert u wat de Wwft en Sanctiewet inhouden en welke verantwoordelijkheden financiële ondernemingen hebben bij het tegengaan van witwassen en terrorismefinanciering. Door middel van praktische voorbeelden leert u over de financiële sector als poortwachter, klantonderzoek en monitoring gedurende de zakelijke relatie.

Meer over de Wwft Awareness training

Sanctiewet Awareness

Financiële instellingen mogen geen betalingen faciliteren van en naar rekeningen van gesanctioneerde partijen en mogen hen ook geen financiële diensten verlenen. Dat betekent onder andere: de rekeningen van deze partijen blokkeren.

In Nederland zijn deze verplichtingen vastgelegd in de Sanctiewet (SW). Onze Sanctiewet Awareness e-learning brengt u op de hoogte van de eisen die de sanctieregelgeving aan financiële instellingen en hun medewerkers stelt.

Meer over de Sanctiewet Awareness training

Klantonderzoek

Voor het uitvoeren van een gedegen klantonderzoek is een zekere mate van kennis van de wettelijke eisen en regels belangrijk. Maar een klantonderzoek is soms detectivewerk en vraagt om een flinke dosis analytisch vermogen. Hoe analyseer en beoordeelt u de informatie die u over een klant heeft? Hoe komt u tot conclusies? En niet onbelangrijk, hoe legt u deze conclusies vast?

Tijdens Wwft Klantonderzoek verdiepingsopleiding doorloopt u op een praktische manier de stappen van het klantonderzoek: analyseren, beoordelen, concluderen en vastleggen.

Meer over de cursus Wwft Klantonderzoek

Transactiemonitoring

Ook het goed uitvoeren van transactiemonitoring vereist kennis van de bepalingen uit de Wwft. Tijdens de opleiding Wwft Transactiemonitoring leert u aan welke wettelijke vereisten uw transactiemonitoring moet voldoen, en kunt u oefenen met de vaardigheden die u nodig heeft voor het effectief monitoren van transacties.

Meer over de cursus Wwft Transactiemonitoring

Toegespitst op uw organisatie

Wij vinden het belangrijk dat onze opleidingen praktische relevantie hebben voor alle deelnemers. Als u behoefte heeft aan opleidingen waarin de systematiek van uw organisatie aan de orde komt, kunt u bij ons terecht voor maatwerk oplossingen. We passen onze Wwft trainingen graag voor u aan, zodat ze aansluiten op uw Wwft beleid en procedures. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met onze learning specialisten.