Diensten

Opleiden van Junior Compliance Officers

Stel ons een vraag

Financiële instellingen staan onder zware druk om te voldoen aan steeds complexer wordende wet- en regelgeving. Echter is de hiervoor benodigde kennis en capaciteit niet altijd aanwezig. Wij helpen u op een duurzame manier intern invulling te geven aan uw compliance functie.

Geef uw compliance functie uit handen aan jonge talenten, onder begeleiding van onze ervaren consultants.

De kracht van samenwerking

Als onderdeel van ProjectiveGroup bundelen wij onze krachten met vijf organisaties met ieder zijn eigen specialisme binnen de financiële dienstverlening. Samen met Exellys, ook onderdeel van ProjectiveGroup, bieden wij een ijzersterke oplossing voor het aantrekken, opleiden en begeleiden van compliance talent. Exellys heeft jarenlange ervaring in talentwerving binnen de financiële sector. De compliance officers van Charco & Dique zetten hun kennis en kunde in om deze talenten op te leiden.

Onze oplossing

 1. Recruitment: het aantrekken van compliance talent dat past bij de cultuur en doelstelling van uw organisatie.
 2. Opleiding en begeleiding: het opleiden en begeleiden van deze talenten in de eerste 2 jaar.
 3. Inhoudelijke expertise: praktische begeleiding door ervaren compliance officers.
 4. Opbouwen van een sterk team: het verzekeren van een inhoudelijk, sterk en duurzaam compliance team binnen uw organisatie.

 

Opleidingsprogramma

Jaar 1

Gedurende het eerste jaar ontwikkelen kandidaten belangrijke soft skills. Dit oefenen ze door middel van groepsworkshops, persoonlijke coaching en leren op de werkplek. Daarnaast doen ze inhoudelijke kennis op, zodat ze goed voorbereid zijn om in het tweede jaar de diepte in te gaan. Deelnemers worden begeleid door een persoonlijke mentor, een ervaren compliance officer van Charco & Dique. Ook hebben ze het gehele eerste jaar toegang tot Awareness e-learnings van The Ministry of Compliance.

 • Legal framework deep dive
 • JCO business knowledge
 • Compliance context
 • Introductie in Start Smart
 • Time management
 • Effectief communiceren
 • Samenwerken
 • Klantfocus

Jaar 2

In het tweede jaar duiken deelnemers dieper in de wereld van Risk & Compliance. Ze nemen deel aan een op maat gemaakt programma waarin ze alle fases van de compliance cycle leren doorlopen, nog steeds onder begeleiding van een ervaren coach. De toepassing in de praktijk staat hierbij centraal.

 

Na 2 jaar stromen de Junior Compliance Officers in bij uw organisatie. Wij begeleiden de transitie.