0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Robbert Engel

3 min leestijd

Robbert Engel is sinds 1 maart weer in dienst bij Charco & Dique als compliance consultant. De afgelopen vier jaar heeft Robbert (40) op Curaçao gewerkt. Hij is van huis uit jurist en heeft uitgebreide (inter)nationale ervaring op uiteenlopende compliance onderwerpen.

Waarom Charco & Dique?

”Na enkele jaren in de trustsector te hebben gewerkt ben ik in 2011 bij Charco & Dique begonnen. Charco & Dique bestond toen een jaar en we waren met een klein team. Inmiddels is Charco & Dique behoorlijk gegroeid, maar de kernwaarden van destijds vind ik nog steeds terug. Mijn collega’s streven naar een hoge mate van kwaliteit voor hun klanten en nemen – net als ik – geen genoegen met half werk. Tegelijkertijd vindt men het belangrijk om plezier te hebben. Zowel in het werk als met elkaar. Ook tijdens mijn periode op Curaçao heb ik nauw contact gehouden met mijn collega’s bij Charco & Dique.

Mijn jaren op Curaçao waren rijk en leerzaam. Ik heb daar voor Intertrust Groep gewerkt, als business unit manager en als compliance expert. De (management) ervaring die ik daar heb opgedaan neem ik graag mee in mijn toekomstige werkzaamheden. Een groot deel hiervan zal ik inzetten als compliance adviseur en -officer voor onder meer beleggingsinstellingen. Mijn expertise op thema’s als klant en fiscale integriteit komt ook zeker van pas bij de opleidingen van The Ministry of Compliance. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis in de volle breedte te benutten en verder te verrijken.”

Wat voeg jij toe?

”Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk én uitdagend het kan zijn om verschillende belangen tegen elkaar af te wegen. Daarom houd ik zaken graag simpel en uitlegbaar. Het helpt dat ik snel tot de kern van een probleem kom. Ik ben ingesteld op samenwerken. Hierdoor ben ik ook in staat om draagvlak te creëren voor onderwerpen waar een ander minder affiniteit mee heeft. Compliance is voor mij geen theoretische wetenschap, maar een kwestie van praktisch zijn.”

Neem contact op met Robbert