Over ons

Over ons

Uw dagelijkse praktijk is al complex genoeg. Wij maken het graag een stukje simpeler.

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet- en regelgeving, maar hebben we ook de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan, ongecompliceerd en pragmatisch.

Wat dat betekent? We proberen aan te sluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van onze klanten, en mee te denken over de gevolgen van wet- en regelgeving voor de praktijk. Daarbij gebruiken we geen onnodig dure woorden, maken we complexe zaken overzichtelijk en maken we onze adviezen niet ingewikkelder dan nodig. Lees hieronder meer over onze cultuur.

Onze diensten

Cultuur

De diversiteit in onze dienstverlening vraagt natuurlijk ook om een diversiteit aan collega’s. Onze consultants zijn stuk voor stuk experts in hun vakgebied, maar toch ook heel verschillend. Want bij Charco & Dique geloven we in een inclusieve cultuur, waarin ruimte is voor personen die verschillen van kleur, geslacht, religie en seksuele geaardheid.

Bij ons werken starters en ervaren professionals als gelijken met elkaar samen. De een heeft ervaring als toezichthouder, de ander juist als accountant, jurist, compliance officer, risk manager, advocaat of consultant (of gewoon: als student). Binnen Charco & Dique werken we niet in vaste teams of binnen vaste afdelingen. Per project stellen we een team samen dat de benodigde kennis en kunde heeft om de opdracht tot een succesvol einde te brengen. We hebben geen prestatiebonus en voeren geen interne concurrentiestrijd; we zijn één team. En daar profiteren onze klanten van.

We kennen geen opgelegde hiërarchie. In plaats daarvan stimuleren we onze werknemers om mee te beslissen en zelf verantwoordelijkheid te nemen. Samen zorgen we voor een werkomgeving waarin iedereen zich veilig, betrokken en gewaardeerd voelt.

Kennisdeling staat bij ons hoog in het vaandel. Het is onze overtuiging dat verschillen in kennis, ervaringen, achtergronden en inzichten ons beter maken als individu en als collectief. Zo vullen we elkaar aan, en zijn we in staat om onze klanten beter te begrijpen en van dienst te zijn. Onze mensen maken het verschil, juist omdát ze verschillend zijn.

Heeft u vragen over onze organisatiecultuur of hoe wij deze uitdragen? Neem dan contact met ons op.

Consultants

Ruler

Wij begrijpen dat het niet eenvoudig is om bij te blijven met ontwikkelingen in (financiële) wet- en regelgeving. Daarom hebben wij compliance software Ruler ontwikkeld.

Ruler biedt een gestructureerd en actueel overzicht van de voor de organisatie relevante wet- en regelgeving. Financiële ondernemingen maken in Ruler gemakkelijk zichtbaar hoe zij aan de normen voldoen. Zo maakt Ruler compliance eenvoudiger én transparanter.

The Ministry of Compliance

Het delen van kennis zit in ons DNA. Niet alleen met elkaar, maar ook met onze klanten. Daarom zijn wij in januari 2020 van start gegaan met ons eigen opleidingsinstituut, The Ministry of Compliance. Onze opleidingen richten zich op vaardigheden en het toepasbaar maken van wet- en regelgeving. Net als in onze advieswerkzaamheden, proberen wij de vaak complexe (financiële) regelgeving eenvoudiger te maken en duidelijke, praktische handvatten te bieden.

Ook onze werknemers kunnen via de opleidingen van The Ministry profiteren van de expertise van hun collega’s. Onze consultants hebben toegang tot de volledige opleidingscatalogus en kunnen zo hun kennis met elkaar delen. Wie bij ons begint als starter, krijgt de kans zich verder te ontwikkelen in een richting die bij hem of haar past. Zo leiden wij bijvoorbeeld onze eigen werknemers op met onze opleiding tot ‘Qualified Compliance Officer’.

Samen met ::projective, Enigma, Exellys, Mastermind, Hyfen en DTSQUARED maken we deel uit van ProjectiveGroup.