0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Toska Pieters

3 min leestijd

Op 2 mei 2022 is Toska Pieters bij Charco & Dique gestart als consultant. Toska begon haar carrière als belastingadviseur, waarna ze de overstap maakte naar private banking. Vervolgens kwam ze terecht bij CSC Netherlands (destijds TeslinCS). Hoewel ze hier begon in een commerciële functie, ging ze al snel aan de slag met het opzetten van de compliancefunctie. Ze hield zich onder andere bezig met de implementatie van wet- en regelgeving (Wwft, Wtt, Wft) en het aanvragen van vergunningen (Wtt, AIFMD-bewaarder).

Na ruim 9 jaar als compliance officer in de tweede lijn verlangde ze terug naar de advieskant. Charco & Dique bleek een logische volgende stap.

Waarom Charco & Dique?

‘’Veel van onze klanten – met name AIFMD (light) beheerders – hadden behoefte aan advisering op compliance gebied. Ik merkte dat ik dit steeds leuker ging vinden. De behoefte om terug te keren naar de eerste lijn groeide; ik miste het adviseren aan klanten.

Ik kende Charco & Dique nog van zo’n tien jaar geleden, toen we bij TeslinCS advies inwonnen over de AIFMD. Ik heb altijd een fijn gevoel gehad bij die samenwerking: concreet, duidelijk advies zonder wollige taal. Ook wist ik dat veel van onze klanten hun compliancefunctie naar tevredenheid lieten vervullen door een externe compliance officer van Charco & Dique.

Na de kennismaking bij Charco & Dique liep ik heel blij naar buiten. Waar ik hiervoor de compliancefunctie in mijn eentje uitoefende, kan ik nu sparren met een grote groep ervaren collega’s. Ik kan ontzettend veel van hen leren en iedereen is relaxt en behulpzaam. Mijn eerste week voelt als een warm bad.’’

Wat voeg jij toe?

‘’Door mijn jarenlange ervaring als compliance officer bij een organisatie met een trustvergunning, een vergunning als AIFMD-bewaarder en geregistreerd als light beheerder, heb ik met verschillende toezichthouders te maken gehad. Ik heb vergunningaanvragen gedaan en contacten onderhouden met de AFM, DNB en auditors (Wtt-audit en ISAE3402 audit). Ik ben daardoor gewend om met verschillende petten op te denken, wat mij zeker helpt als consultant.

Daarnaast heb ik ervaring met het opstellen en implementeren van beleid en procedures, de acceptatie en monitoring van cliënten en het uitvoeren van SIRA’s. Dit alles komt ook bij Charco & Dique goed van pas.

Ten slotte krijg ik vaak te horen dat ik prettig ben om mee te werken. Ik ben benaderbaar vanuit alle lagen in de organisatie en denk graag mee met mijn collega’s of klanten.’’

Neem contact op met Toska