0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Ruby Houweling

4 min leestijd

Na haar studie antropologie sloeg Ruby Houweling een onverwachtse weg in. Wat begon als een tijdelijke baan als Officemanager bij DeGiro eindigde in een functie als Compliance Officer. Hier deed Ruby (32) onder andere ervaring op rondom thema’s als de Wwft, MiFID, zorgplicht en product governance.

Haar behoefte aan afwisseling wekte een interesse in de consultancy, en per 1 april 2022 maakte ze de overstap naar Charco & Dique.

Waarom Charco & Dique?

‘’Ik ben de financiële wereld eigenlijk een beetje ingerold. Na bij DeGiro gewerkt te hebben als Officemanager en KYC-analist, volgde ik een opleiding tot Certified Compliance Officer. De functie van Compliance Officer heb ik drie jaar met plezier vervuld. De organisatie veranderde snel in die jaren. Hierdoor merkte ik dat ik goed tot mijn recht kom in een dynamische omgeving. Daarom lijkt consultancy mij zo leuk; hier krijg ik te maken met allerlei verschillende organisaties.

Bij mijn vorige werkgever heb ik samen kunnen werken met een aantal consultants van Charco & Dique. Zij ondersteunden ons met de implementatie van Ruler en het opstellen van een education plan, compliance charter en een conflict of interest policy. Ik heb hun manier van werken als heel prettig ervaren: behulpzaam en met een open blik.

Bij Charco & Dique krijg ik de kans om uit te zoeken wat ik leuk vind om te doen. Behalve dat ik word opgeleid als Externe Compliance Officer, heb ik ook veel interesse in onder andere sustainable finance en duty of care. Daarnaast wil ik mij graag richten op nieuwe wetgevingstrajecten, zoals bijvoorbeeld de regulering van cryptovaluta.’’

Wat voeg jij toe?

‘’Anders dan mijn collega’s heb ik geen juridische of bedrijfseconomische achtergrond, maar een sociale. Hierdoor bekijk ik zaken vanuit een andere hoek. Antropologie en compliance hebben verassend veel overlap. Antropologie bestudeert op een holistische manier het gedrag van verschillende groepen mensen. Ook in compliance zie je deze manier van denken terug. Je focust niet alleen op wat mensen volgens de regels moeten doen (de ‘hard controls’), maar kijkt ook naar wat ze zeggen te doen en wat ze daadwerkelijk doen. De crux is vaak te vinden in het grijze gebied hiertussen. Inzicht in de redenen van bepaald gedrag helpt enorm om mensen mee te krijgen. Het is zowel een effectieve manier om toe te spitsen op behoeften, als een middel om te zorgen dat mensen gaan doen wat ze moeten doen. Het sturen van gedrag door middel van ‘soft controls’ vind ik het leukste aspect van compliance. Zo zie ik toch nog een stukje antropologie terug in mijn huidige werkzaamheden.

Doordat ik afkomstig ben van een internationaal opererende organisatie, ben ik behalve met Nederlandse wetgeving ook in aanraking gekomen met Britse en Duitse wetgeving. Zo ben ik veel bezig geweest met de implicaties van MiFID in andere landen en met de wetgeving rondom Brexit. Deze kennis kan ik goed gebruiken in mijn werkzaamheden voor Charco & Dique.’’

Neem contact op met Ruby