Diensten

Beoordelen van de compliance­functie

Stel ons een vraag

Als financiële instelling dient u te beschikken over een onafhankelijke compliancefunctie. Daarnaast heeft u te maken met een groeiende hoeveelheid en complexiteit aan wet- en regelgeving en toenemende druk vanuit toezichthouders. Uw compliancefunctie helpt u dit zo goed mogelijk in de organisatie in te bedden.

Bent u benieuwd of u uw compliancefunctie goed functioneert en slaagt in haar rol? Niet alleen omdat u dit zelf wilt en moet weten, maar bijvoorbeeld ook omdat toezichthouders daarom vragen. Onze specialisten helpen u hier graag bij.

Onze werkwijze

Wij kunnen een onafhankelijke beoordeling (of anders gezegd: audit) uitvoeren op de effectiviteit van uw compliancefunctie.

Hierin kijken we bijvoorbeeld naar de governance en inrichting van de compliancefunctie in uw organisatie, de toegekende taken, rollen en verantwoordelijkheden, hoe de activiteiten worden uitgevoerd en hierover wordt gerapporteerd. Naast onze ervaringen in de markt nemen wij hier uiteraard normen uit wet- en regelgeving en verwachtingen van toezichthouders in mee.

Zo brengen wij voor u in kaart in hoeverre uw compliancefunctie ‘volwassen’ en effectief is. Blijken uit de beoordeling verbeterpunten? Dan zetten we deze voor u op een rijtje, natuurlijk voorzien van praktische oplossingen.

Lees meer over het opzetten van de compliance organisatie

Compliance check

Wilt u weten of uw organisatie voldoet aan specifieke (onderdelen van) wet- en regelgeving? Ook hier kunnen wij u bij helpen door een compliance check uit te voeren. Na afronding van de compliance check leveren we een uitgebreide rapportage op met daarin de conclusies en advies over eventuele vervolgstappen.