Diensten

Externe privacy officer

Stel ons een vraag

Sinds 25 mei 2018 is in Nederland de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze regels zien toe op de omgang met, en de verwerking van persoonsgegevens. Binnen een organisatie is de directie verantwoordelijk voor de omgang met persoonsgegevens en de correcte naleving van de AVG. De directie kan zich hierbij laten ondersteunen en adviseren door een medewerker met een specifiek takenpakket. In de praktijk wordt deze medewerker (functionaris) ook wel de privacy officer genoemd.

Beschikt u niet over een eigen privacy officer, wilt u uw huidige privacy officer laten ondersteunen of heeft u tijdelijk behoefte aan extra capaciteit? Onze privacy specialisten beschikken over ruime ervaring en de benodigde expertise, en kunnen uw privacy officer functie op een professionele en praktische wijze invullen of ondersteuning bieden.

Wat kunt u verwachten van een externe privacy officer?

Onze privacy officers helpen u te (blijven) voldoen aan de vereisten van de AVG. Onze aanpak is hierin altijd persoonlijk en proactief, waarbij we kijken naar de aard en de omvang van uw onderneming.

Als uw privacy officer voeren wij onder andere de volgende activiteiten voor u uit:

Taken Privacy Officer

 

Er ontstaat regelmatig verwarring over het verschil tussen de privacy officer en de data protection officer, ook wel functionaris gegevensbescherming genoemd. Wat is het verschil tussen deze twee functies en welke functionaris past bij uw organisatie? Wij vertellen u meer.

Privacy Officer versus Functionaris Gegevensbescherming: zoek de verschillen