Diensten

Compliance officer opleiding

Stel ons een vraag

Het takenpakket van de compliance officer is breed. Als compliance officer zorgt u niet alleen dat de organisatie zich houdt aan de wettelijke normen, maar houdt u zich ook bezig met de interne beheersing van compliance risico’s en het opstellen van monitoringsplannen. Er worden dan ook hoge eisen gesteld aan de compliance officer. Niet alleen op het gebied van kennis, maar ook op het gebied van stakeholdermanagement, organisatiesensitiviteit en integriteit.

Aandacht voor context

In de praktijk zijn de taken van de compliance officer veelal hetzelfde, maar de context waarin hij zijn werk doet verschilt van onderneming tot onderneming. Ook de achtergrond van professionals die de compliancefunctie instromen is divers. Tijdens de opleiding tot compliance officer, die wij aanbieden via ons opleidingsinstituut The Ministry of Compliance, houden wij daarom zoveel mogelijk rekening met de achtergrond, ervaringen, kennis en werkomgeving van onze cursisten.

Voor wie?

De compliance opleiding is geschikt voor professionals die de functie van compliance officer (gaan) vervullen bij ondernemingen binnen de financiële sector, zoals banken, beleggingsondernemingen en -instellingen, beursondernemingen, pensioenfondsen, trustkantoren of verzekeringsmaatschappijen. Het is hierbij van belang om te beschikken over een werkomgeving waarin u de praktijkopdrachten van de opleiding kunt uitvoeren.

Lees meer over de Compliance Officer opleiding

Geaccrediteerd door DSI

Deze opleiding is geaccrediteerd door DSI. Dat betekent dat de inhoud en toetsing van de opleiding voldoet aan de normen van DSI en toegang geeft tot een DSI-certificering.

Lees meer over de accreditatie