Diensten

ESG opleidingen

Stel ons een vraag

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en de financiële sector. Van financiële ondernemingen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving. De druk vanuit de politiek, investeerders en de maatschappij is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit heeft zich bovendien vertaald in de ontwikkeling van een hoop nieuwe (concept) ESG wet- en regelgeving.

Veel organisaties vinden het moeilijk overzicht te houden in de snel veranderende duurzaamheidswet- en regelgeving. Bovendien is het een uitdaging om in de praktijk te bepalen hoe u invulling kunt geven aan ESG. De ESG opleidingen van ons opleidingsinstituut, The Ministry of Compliance, kunnen u hierbij helpen.

CSRD Awareness

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) moet zorgen voor een betere en meer uniforme rapportering van duurzaamheidsinformatie door Europese ondernemingen. Zij moeten dit doen aan de hand van uniforme rapportagestandaarden, de European Sustainability Reporting Standards. In de CSRD Awareness e-learning werken we in hoofdlijnen uit hoe de CSRD in elkaar zit. Na afronding weet u aan welke eisen uw onderneming moet doen en per wanneer.

CSRD Awareness e-learning

ESG Awareness

De ESG Awareness e-learning brengt inzicht in de laatste ontwikkelingen op ESG-gebied. In de theorie gaan we dieper in op de rol van ESG-factoren in de financiële sector. U leert wat ESG precies inhoudt, welke regels en initiatieven er zijn op ESG-gebied en welke risico’s en kansen ESG biedt voor de financiële wereld. Daarnaast leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe financiële ondernemingen in de praktijk invulling kunnen geven aan ESG.

ESG Awareness e-learning

SFDR Awareness

De Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) brengt veel complexe verplichtingen met zich mee voor financiële marktdeelnemers wat betreft informatieverstrekking. Heeft u te maken met een artikel 8- of 9-product? Wat houdt lichtgroen en donkergroen in en wat betekent PAI? En in hoeverre kunnen beleggers erop vertrouwen dat de informatie die zij krijgen ook klopt?

Deze vragen komen aan de orde in onze SFDR Awareness e-learning. Na afronding begrijpt u de context waarbinnen deze verordening tot stand is gekomen en bent u bekend met de vereisten die gelden voor uw organisatie.

SFDR Awareness e-learning

MiFID II en duurzaamheidsvoorkeuren

De duurzaamheidsvoorkeur van uw klant inventariseren. Het klinkt misschien simpel, maar in de praktijk is het allesbehalve eenvoudig. Wilt u meer leren over de regels rondom duurzaamheidsvoorkeuren vanuit MiFID II, en wat de gevolgen hiervoor zijn voor beleggingsadvies en vermogensbeheer? Volg dan onze e-learning ‘MiFID II en duurzaamheidsvoorkeuren’.

E-learning MiFID II en duurzaamheidsvoorkeuren

Toegespitst op uw organisatie

Wij vinden het belangrijk dat onze opleidingen praktische relevantie hebben voor alle deelnemers. Als u behoefte heeft aan opleidingen waarin de systematiek van uw organisatie aan de orde komt, kunt u bij ons terecht voor maatwerk oplossingen. We passen onze ESG e-learnings graag voor u aan, zodat ze aansluiten bij wat er in uw organisatie speelt. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met onze learning specialisten.