Diensten

Vergunning aanvragen

Stel ons een vraag

Als financiële onderneming in Nederland dient u over een vergunning van één van de toezichthouders te beschikken. De aanvraag van zo’n vergunning heeft nogal wat voeten in de aarde en vergt een gedegen voorbereiding. Vergunningaanvragen die compleet zijn en kwalitatief goed in elkaar zitten, hebben de meeste kans van slagen. Wij kunnen u helpen met het aanvragen of uitbreiden van een vergunning.

AFM of DNB vergunning

Wij hebben ruime ervaring met vergunningaanvragen voor onder meer:

  • (beheerders) van beleggingsinstellingen, zoals private equity-, hedge-, vastgoed-, aandelen- en obligatiefondsen (AIFMD);
  • instellingen voor collectieve belegging in effecten die onder ICBE (UCITS) vallen;
  • beleggingsondernemingen, zoals vermogensbeheerders, brokers etc. (MiFID II);
  • betaalinstellingen en betaaldienstverleners (PSD2);
  • elektronische geldinstellingen (egi’s);
  • cryptodienstverleners (MiCA); en
  • financieel dienstverleners, zoals aanbieders van consumentenkrediet, beleggingsobjecten, assurantietussenpersonen etc.

Hierdoor zijn wij als geen ander in staat om u bij te staan tijdens de aanvraag van een nieuwe of uitbreiding van een bestaande vergunning. Van het opstellen van procedures en het gereedmaken van documentatie, tot het onderhouden van de contacten met de toezichthouder.

Lees ook onze praktijkcase

Charco & Dique is een geweldige partner om diepgaand op onderwerpen te sparren. Bovendien is de kennis en ervaring die ze hebben opgedaan bij de AFM een belangrijke toegevoegde waarde in het succesvol afronden van een complexe vergunningaanvraag.

Starterspakket voor financiële dienstverleners

Voor kleinere ondernemingen kan het aanvragen van een vergunning een prijzige, tijdrovende en hoogdrempelige verplichting lijken. Wij helpen u graag dit om complexe proces simpeler te maken. Zo bieden wij ook starterspakketten aan voor bepaalde (kleine) financiële dienstverleners. Hiermee krijgt u volledig inzicht in de stappen van het proces van de vergunningaanvraag. U bepaalt zelf op welke onderdelen u ondersteuning wenst, en houdt dus zelf controle over de kosten.

Quick Scan vergunningeisen

Zodra u een vergunning heeft gekregen, moet u ervoor zorgen dat de activiteiten die uw organisatie uitvoert in lijn zijn met de aanvraag. Om u hierbij te helpen, kunnen wij een Quick Scan uitvoeren op de vergunningseisen. De uitkomsten van deze scan kunnen worden gebruikt om eventuele afwijkingen of tekortkomingen te verhelpen.