Diensten

Communiceren met de toezichthouder

Stel ons een vraag

Als financiële onderneming met een vergunning krijgt u regelmatig te maken met de nationale toezichthouders DNB en/of de AFM. Op het gebied van privacywetgeving zult u daarnaast te maken krijgen met de AP. Om uw goede reputatie te behouden, is het van belang om uw relatie met deze toezichthouders goed te onderhouden.

Informatieverzoeken

De toezichthouders doen regelmatig informatieverzoeken. Een zorgvuldige beantwoording van deze verzoeken is belangrijk om de toezichthouder een goed beeld van uw organisatie te geven. Wordt u geconfronteerd met een (onverwachts) onderzoek van de DNB en/of AFM dan kunnen wij u begeleiden voor, tijdens en na het onderzoek.

Onze werkwijze

Charco & Dique is gespecialiseerd in behoud en herstel van het vertrouwen van de toezichthouder. Veel van onze consultants hebben ervaring als toezichthouder. Hierdoor weten wij als geen ander hoe de toezichthouders opereren en onderhouden wij goede contacten met zowel DNB als de AFM. Graag staan we u bij in het onderhouden van de relatie met uw toezichthouder en bereiden we u voor op gesprekken met de toezichthouders.