Sectoren

Crowdfundingdienstverleners

Stel ons een vraag

Charco & Dique beschikt over ruime ervaring binnen de financiële sector, onder andere bij crowdfundingdienstverleners. Ons multidisciplinaire team is als geen ander op de hoogte van de voor u relevante wet- en regelgeving en helpt u graag invulling te geven aan de wettelijke vereisten.

AFM vergunning

Op 10 november 2021 is de Europese verordening inzake crowdfunding in werking getreden. Als gevolg hiervan moeten crowdfundingplatforms voor 10 november 2022 beschikken over een vergunning van de AFM. Aan de vergunningverlening worden eisen gesteld met betrekking tot onder meer de volgende onderwerpen:

  • deskundigheid en betrouwbaarheid van beleidsbepalers;
  • prudentiële eisen;
  • beleid omtrent uitbesteding;
  • beleid omtrent klachten van klanten.

 

De aanvraag van zo’n vergunning heeft nogal wat voeten in de aarde en vergt een gedegen voorbereiding. Vergunningaanvragen die compleet zijn en kwalitatief goed in elkaar zitten, hebben de meeste kans van slagen. Charco & Dique kan u helpen met het aanvragen of uitbreiden van een vergunning.

Meer over het aanvragen van een vergunning

Aantoonbaar compliant

Maar het aanvragen van een vergunning is niet de enige verplichting voor crowdfundingdienstverleners. Na het verkrijgen van een vergunning, kunnen wij u helpen om blijvend aan de eisen van de toezichthouders te voldoen. Onze compliance software Ruler biedt een legal framework voor crowdfunding dienstverleners. Het legal framework biedt een overzicht van alle wet- en regelgeving die relevant is voor uw organisatie. De Radar houdt u op de hoogte van wijzigingen. Zo blijft u eenvoudig op de hoogte van (aankomende) wet- en regelgeving en bent u te allen tijde compliant.

Meer over Ruler