Naar website
Implementatie van de SFDR

De implementatie van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR)

Tijd voor actie!

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en de financiële sector. De afgelopen maanden hebben we een aantal nieuwsitems gepubliceerd over de duurzaamheidswetgeving die in de pijplijn zit. Hierbij hebben we ons met name gefocust op de SFDR. Nu de eerste ESG-regels uit de SFDR al over enkele maanden van toepassing worden, is het hoog tijd om over te gaan tot actie. Niet alleen als u ‘duurzame’ producten aanbiedt of duurzaamheid al meeneemt in uw dienstverlening, maar ook als u hier (nog) niets mee doet.

Maar waar moet u nu beginnen? Wij hebben de belangrijkste acties die u als financiële marktpartij moet ondernemen op een rij gezet. Deze acties hebben we verwerkt in een stappenplan dat u kunt volgen om tijdig aan de SFDR te voldoen. Als u het formulier hiernaast invult, ontvangt u het stappenplan direct in uw mailbox.

Wilt u aanvullend advies over de implementatie van de SFDR? Onze specialisten kunnen u ondersteunen bij het opstellen van uw impact- en gap-analyse. Uiteraard kunnen we u ook helpen met het prioriteren en uitvoeren van de overige acties. Neemt u gerust contact met ons op.