Diensten

ESG Awareness

Stel ons een vraag

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en de financiële sector. Van financiële ondernemingen wordt verwacht dat zij hun steentje bijdragen aan de verduurzaming van onze samenleving. De druk vanuit de politiek, investeerders en de maatschappij is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit heeft zich bovendien vertaald in de ontwikkeling van een hoop nieuwe (concept) ESG wet- en regelgeving.

Veel organisaties vinden het moeilijk overzicht te houden in de snel veranderende duurzaamheidswet- en regelgeving. Bovendien is het een uitdaging om in de praktijk te bepalen hoe u invulling kunt geven aan ESG. De ESG e-learning van ons opleidingsinstituut, The Ministry of Compliance, kan u hierbij helpen.

Voor wie?

De vraag is niet zozeer meer óf u als financiële instelling rekening moet houden met ESG-factoren, maar eerder hoe. Basiskennis van ESG-factoren en de belangrijkste regels en initiatieven op dit gebied is dan ook van belang voor alle professionals die willen bijdragen aan de verduurzaming van de sector.

Inzicht in ESG wet- en regelgeving

De e-learning brengt inzicht in de laatste ontwikkelingen op ESG-gebied. In de theorie gaan we dieper in op de rol van ESG-factoren in de financiële sector. U leert wat ESG precies inhoudt, welke regels en initiatieven er zijn op ESG-gebied en welke risico’s en kansen ESG biedt voor de financiële wereld. Daarnaast leert u aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe financiële ondernemingen in de praktijk invulling kunnen geven aan ESG.

Meer over de ESG Awareness e-learning

Toegespitst op uw organisatie

Wij vinden het belangrijk dat onze opleidingen praktische relevantie hebben voor alle deelnemers. Als u behoefte heeft aan opleidingen waarin de systematiek van uw organisatie aan de orde komt, kunt u bij ons terecht voor maatwerk oplossingen. We passen onze ESG e-learning graag voor u aan, zodat deze aansluit bij wat er in uw organisatie speelt. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met onze learning specialisten.