Voor alle grote ondernemingen die hiermee aan de slag moeten, waaronder verzekeraars, geldt dit als een grote uitdaging. Onder verwijzing naar het onlangs verschenen onderzoeksrapport van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben zij geen tijd te verliezen.
In het artikel ‘’Duurzaamheidsrapportering in de verzekeringssector’’, gepubliceerd in het aprilnummer van ‘VAST: Verzekeringsrecht, aansprakelijkheid schade en toezicht’ (VAST 2023 / p-013), gaat consultant Gerard Jong in op de ontwikkeling van niet-financiële rapportage naar duurzaamheidsrapportering. Hij vertelt over de betekenis van de CSRD en ESRS voor de verzekeringssector en geeft praktische tips over hoe ondernemingen uit de verzekeringssector zich kunnen voorbereiden op het rapporteren over duurzaamheidskwesties.
Het gehele artikel kunt u door middel van onderstaande button raadplegen.
Lees het gehele artikelWat kunnen wij voor u betekenen?
De omzetting van de CSRD in de Nederlandse wetgeving moet nog plaatsvinden. En de EC moet de definitieve versies van de ESRS uiterlijk eind juni 2023 nog omzetten in zogenaamde ‘gedelegeerde handelingen’. Toezichthouder AFM heeft op 30 maart 2023 een verkenning gepubliceerd naar de rapportage over het ESG-thema klimaat door 27 beursgenoteerde ondernemingen en de assuranceverklaring van hun accountant hierover. Uit het verschenen rapport blijkt dat de betreffende ondernemingen voor 2024 nog veel huiswerk te doen hebben om aan de CSRD en ESRS te voldoen. Dus wacht niet af met de implementatie van de CSRD binnen uw organisatie. Ook hier is een goed en tijdig begin het halve werk!
Onze consultants helpen u graag op weg naar een duurzaamheidsverslag dat voldoet aan alle eisen van de CSRD en ESRS. Lees meer over hoe wij u kunnen helpen voldoen aan de CSRD.