Nieuws

Collega stelt zich voor: Ernst-Jan Mante

Ernst-Jan (46) is inmiddels 6 jaar werkzaam bij Charco & Dique als senior manager. Hij is vooral betrokken bij diverse implementatie- en herstelprogramma’s van verschillende financiële dienstverleners. Daarnaast fungeert hij als externe compliance officer bij een verzekeraar en een pensioenfonds.

Waarom Charco & Dique? 

De afgelopen jaren heb ik bijzonder veel boeiende opdrachten mogen uitvoeren. Opdrachten die mij op het lijf zijn geschreven.  Ik werk graag in een dynamische omgeving met complexe vraagstukken. Zo ben ik onder meer verantwoordelijk geweest voor het neerzetten van een PAR en CDD/AML framework en -organisatie waarbij de opzet, bestaan en werking in een kort tijdsbestek en onder druk aangetoond moesten worden.  Bij dergelijke uitdagingen mag ik al mijn ervaring laten gelden, en blijf ik continu in ontwikkeling. Charco & Dique biedt me de kans om dit soort opdrachten aan te kunnen trekken. Ik vind het daarnaast prettig om een vaste band te hebben met een aantal klanten.

Mijn collega’s geven mij een solide basis om op terug te vallen en mee te sparren. Zij zijn net als ik toegankelijk, en kennen eenzelfde pragmatische insteek. Dat werkt heerlijk samen. Dit maakt ook dat ik het na zoveel jaar nog steeds naar mijn zin heb bij Charco & Dique en ik het heerlijk vind om regelmatig op kantoor in IJburg te komen. 

Wat voeg jij toe?

Mijn kracht zit erin dat ik niet in één hok te plaatsen ben. Van oorsprong ben ik jurist. Ook heb ik een masters in marketing en een green belt opleiding gevolgd. Zo heb ik eerder gewerkt als compliance officer, marketeer en als organisatieadviseur bij onder meer ING, Nationale-Nederlanden, Bonte Bij en Twijnstra Gudde. Ik heb gewerkt in zowel beleidsvormende als in operationele en/of  IT-gedreven omgevingen, nationaal en internationaal. Ik kom snel tot de kern van een probleem en ik communiceer open en direct. Juist mijn veelzijdigheid voegt waarde toe aan organisatie waarbij wet- en regelgeving een trigger voor verandering is. 

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving,
maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan.
Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.