0:00
Artikel

Collega stelt zich voor: Nienke Moek

4 min leestijd

Op 1 oktober startte Nienke Moek als consultant bij Charco & Dique. Na haar studie Europees recht deed Nienke ervaring op bij zowel een bank als een beleggingsonderneming. De afgelopen jaren was ze werkzaam bij Peaks, waar ze eerst werkte aan de inrichting van processen en voorbereiding van de vergunningaanvraag en verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en uitrol van een beleggingsapp. Daarna maakte ze de overstap naar Risk & Compliance.

Met de kennis die ze in in die rol opdeed, op onder andere het gebied van  privacy, PSD2, IFR/IFD, Wwft, MiFID II en zorgplicht vormt ze een mooie aanvulling op het Charco & Dique team.

Waarom Charco & Dique?

‘’Na 5,5 jaar bij Peaks was ik in voor iets nieuws. Ik heb een stuk van de financiële sector gezien, maar wil graag meer bedrijven van binnenuit meemaken. De afwisseling van het bedienen van verschillende klanten lijkt mij een leuke uitdaging. Wat mij daarnaast aanspreekt is de expertstatus die Charco & Dique heeft in de markt. Ik vind het leuk om kennis te delen. Via The Ministry of Compliance kan ik zowel klassikale trainingen gaan geven als een bijdrage leveren aan online awareness trainingen.

Nu ik ben overgestapt krijg ik veel positieve reacties van mensen uit mijn netwerk die ervaring hebben met Charco & Dique. Er werken hier veel zwaargewichten uit de compliance wereld: bijvoorbeeld voormalige chief compliance officers en oud-toezichthouders. Maar ook starters met andere expertisegebieden waarvan ik kan leren. De mix van zelfstandig werken en elkaar ondersteunen waar nodig past goed bij mij.

Ik kan direct aan de slag als externe compliance officer bij verschillende instellingen. Hierbij worden we ondersteund door compliance software Ruler. Ik leer Ruler nu een beetje kennen en ben onder de indruk van de gebruiksvriendelijkheid en hoe goed Ruler onderhouden wordt.”

Wat voeg jij toe?

‘’Door mijn ervaring op het gebied van zowel Risk & Compliance als IT proces- en projectmanagement ben ik een goede aanvulling op het team. Ik heb een opleiding tot ‘Certified Information Privacy Professional’ gevolgd en hield mij bezig met privacyvraagstukken als: welke data slaan we op? Hoe richten we onze privacy- en incidentenregisters in? En hoe gaan we om met een datalek bij leveranciers? Deze ervaring kan ik als consultant goed gebruiken. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met een traject aan de hand van bevindingen uit het IT self-assessment van DNB.

Wat mij helpt als consultant, is dat ik graag mijn verantwoordelijkheid neem en niet bang ben om op mijn strepen te staan wanneer nodig. Daarnaast geloof ik dat onnodig complexe teksten niks toevoegen; ik houd van duidelijk taalgebruik.’’

Neem contact op met Nienke