Tjommie

Trotse partner van Tjommie

Samen kansen creëren voor kwetsbare kinderen in de townships van Zuid-Afrika

Tjommie is een klein goed doel met grote impact. Tjommie creëert kansen voor kinderen die opgroeien in Zuid-Afrikaanse townships. Door middel van duurzame projecten voorziet de organisatie in basale levensbehoeften, zoals water, voeding en bescherming. Maar ook in talentontwikkeling en sociaal-emotionele ondersteuning via sportieve en culturele activiteiten. Zo maakt Tjommie het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden. 

Waarom Tjommie?

Charco & Dique streeft ernaar gecompliceerde zaken eenvoudiger te maken. We werken pragmatisch, met korte lijnen en snel resultaat. Net als Charco & Dique, is Tjommie een kleine organisatie met korte communicatielijnen. Met een compact maar toegewijd team, onderhouden zij nauwe banden met hun lokale partnerorganisatie (Ndlovu Care Group) in Zuid-Afrika.

De organisatie heeft diepe wortels binnen de lokale gemeenschap. Dat betekent: snel handelen en transparante projecten met zichtbare impact. Hierdoor zijn wij er als donateur zeker van dat onze donaties direct ten goede komen aan de kinderhulpprojecten in de townships.

Tjommie staat voor:

  • directe lijnen met een betrouwbare partnerorganisatie in Zuid-Afrika;
  • langetermijn hulp met een integrale armoede aanpak; en
  • een bevlogen en betrokken achterban, die zich inzet om kinderen in uitzichtloze situaties kansen te geven.

Wat gaan we doen?

Als gecommitteerde partner gaat Charco & Dique een langdurige relatie aan met Tjommie. Wij nemen Tjommie voortaan mee in alles wat we doen. Enerzijds zullen we Tjommie’s projecten financieel ondersteunen door middel van donaties. Zo trappen we de samenwerking af met een bijdrage aan Tjommie’s ‘Corona steunactie‘. Anderzijds zetten wij ons netwerk in ten behoeve van Tjommie, bijvoorbeeld door webinars te organiseren en mee te doen met de Dam tot Damloop 2022. Ten slotte zetten we graag onze kennis in om Tjommie te helpen met bijvoorbeeld de optimalisatie van de website en het jaarverslag. Via onze nieuwsbrief en social media houden we u op de hoogte van deze acties.

Lees ook: 'Reisverslag: naar de townships van Zuid-Afrika met Tjommie'

Hoe kunt u helpen?

Tjommie maakt maatschappelijk ondernemen tastbaar, door uw doelstellingen te verbinden aan een concreet project. Wilt u net als Charco & Dique een positieve bijdrage leveren aan de kansen voor kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Bekijk Tjommie's sponsorsheet