Nieuws
The Ministry of Compliance

Charco & Dique gaat opleiden: Ministry of Compliance

Op 1 januari 2020 start Charco & Dique met haar eigen opleidingsinstituut. Onder de naam The Ministry of Compliance zal een scala aan trainingen worden aangeboden. In eerste instantie alleen online, maar op termijn in combinatie met klassikale trainingen.

De uitzondering op de regel, ook als opleider

Opleidingen zijn vaak te algemeen van aard en sluiten weinig aan op uw praktijk en die van uw medewerkers. Een hoop frustratie dus en zonde van de tijd van u en uw medewerkers en zonde voor de onderwerpen die meer aandacht verdienen. Ministry of Compliance zorgt voor opleidingen die aansluiten bij uw praktijk. Opleidingen die leuk zijn om te volgen, met prikkelende lesstof in een aantrekkelijke vormgeving. Verplichte opleidingen hoeven immers niet saai te zijn, vinden wij.

Waarom The Ministry of Compliance?

Charco & Dique houdt de wet- en regelgeving voor financiële ondernemingen sinds jaar en dag bij in de software tool Ruler. Daarnaast geven wij regelmatig klassikale trainingen waarbij wij ons ook richten op vaardigheden en het toepasbaar maken van wet- en regelgeving. In The Ministry of Compliance wordt deze kennis van wet- en regelgeving aangevuld met de praktische expertise van (externe) deskundigen. Zo creëren we opleidingen die relevant zijn voor de deelnemers.

Voor financiële ondernemingen bestaat de mogelijkheid om opleidingen toe te snijden op uw praktijk, door het opnemen van onderneming specifieke inhoud.

Beginnen met permanente vakbekwaamheid

The Ministry of Compliance start met het aanbieden van online Permanente Vakbekwaamheid Opleidingen voor de DSI-registers Treasury, Institutioneel en Beleggen. Dergelijke opleidingen moeten verplicht worden afgerond om de DSI-certificering te behouden. Momenteel wordt gewerkt aan de certificering van The Ministry of Compliance als opleider bij DSI.

Voor wie is Ministry of Compliance bestemd?

The Ministry of Compliance richt zich op medewerkers van financiële ondernemingen.

Uitgebreid aanbod in 2020

Voor 2020 staan de eerste uitbreidingen van het opleidingenaanbod gepland. Dan gaat het bijvoorbeeld om trainingen op het gebied van de Wwft en Privacy. Deze opleidingen sluiten goed aan op de dagelijkse praktijk en zijn gebaseerd op casuïstiek zoals wij die dagelijks bij financiële instellingen tegenkomen. Ook hier gaat het om ‘verplichte nummers’. Immers de toezichthouder/wetgevers eist dat u en uw medewerkers voldoende van deze onderwerpen afweten. Dus ook hier kan de Ministry of Compliance meerwaarde bieden.

Blijft op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven over de ontwikkelingen van Ministry of Compliance? Schrijf je in en ontvang de laatste updates over ons opleidingsinstituut.

Blijft op de hoogte