Nieuws

Collega stelt zich voor: Florian Dorland

Florian (25) is inmiddels zo’n 2,5 jaar werkzaam voor Charco & Dique. In eerste instantie als werkstudent en sinds juni jongstleden als consultant. Florian heeft zijn Master Financieel Recht dit jaar afgerond aan de Radboud Universiteit. Zijn afstudeeronderwerp betrof de beoordeling van juridische en toezicht kaders bij initial coin offerings, waarbij zijn scriptie met een 8 werd beoordeeld.

Waarom Charco & Dique?

Toen ik reageerde op een vacature als werkstudent was het me in eerste instantie vooral te doen om het krijgen van relevante werkervaring. Ik merkte vervolgens dat ik me zeer thuis voelde in het team. Ik had – en heb nog steeds- erg veel plezier met mijn collega’s. Vanaf het begin wordt mijn mening erg op prijs gesteld en ben ik gelijkwaardig aan mijn meer ervaren collega’s.

Ik heb me bezig gehouden met uiteenlopende onderwerpen, van (vergunningsaanvragen) PSDII, internationale kapitaalmarkten, Wwft/CDD, IFR/IFD tot het door ontwikkelen van Ruler. Dit maakt dat ik ontzettend veel leer in korte tijd. Bij Charco & Dique heb ik de vrijheid om me te focussen op de zaken die ik leuk vind en waar ik me verder in wil ontwikkelen. De keuze om na mijn afstuderen te blijven als consultant was daarom vanzelfsprekend.

Wat voeg jij toe?

Ik vind makkelijk aansluiting bij opdrachtgevers die als relatief nieuwe partij op de markt zijn. Dit zijn veelal jonge organisaties waarbij ook de toezicht kaders soms ruimte geven tot interpretatie. Ik heb een hands on instelling, ben van nature wars van bureaucratie en kan onderwerpen snel vertalen naar een werkbaar kader. Daarmee kan ik deze partijen goed op weg te helpen.

Binnenkort rond ik mijn opleiding tot Certified Compliance Officer af. Ondertussen leer ik ook om te programmeren. Geen gekke combinatie gezien de ontwikkelingen op de markt waarbij fintech en andere innovaties steeds meer spelen. Ik ben in staat om mee te werken aan passende oplossingen. Ook bij meer gevestigde partijen ben ik hier van toegevoegde waarde.

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving,
maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan.
Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.