Nieuws

Collega vertelt: Sjako Weering

Sjako (46) werkt 8,5 jaar bij het team en is daarmee één van de oudgedienden van Charco & Dique.  Samen met Ronald van Dijk en Alex Poel heeft hij het team zien groeien, en de markt zien ontwikkelen.

Bij zijn start bij Charco & Dique nam hij 13 jaar werkervaring mee, waarvan 10 jaar als toezichthouder bij de AFM, en enkele jaren als beleggingsadviseur bij de Rabobank.

Inmiddels is hij een allround compliance specialist, zowel op inhoud als het soort klanten dat hij bedient. Zo heeft hij de afgelopen jaren diverse internationale grootbanken ondersteund bij de implementatie van nieuwe wetgeving- waaronder Mifid II- en bij de beheersing van fiscale integriteitsrisico’s. Als externe compliance officer helpt hij verzekeraars, beleggingsondernemingen en handelsplatformen. Ook is hij bedreven in het (her)inrichten van compliancefuncties en – afdelingen.

Waarom (nog steeds) Charco & Dique?

Charco & Dique is een van de weinige bedrijven in ons werkveld die pragmatiek daadwerkelijk toepast. Zowel in de manier waarop we onze klanten helpen als hoe we als team met elkaar omgaan. Dat past bij mij. Ik geloof niet in formaliteiten, ik houd van samenwerking en korte lijnen. Zo sta ik ook in het vak. Om compliance effectief te laten zijn vind ik dat ik verder moet kijken dan alleen de materie zelf. Uiteindelijk gaat het om de bijdrage die compliance levert aan de realisatie van organisatiedoelstellingen. En organisaties worden gevormd door mensen.

Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk. Dat komt omdat ik de inhoudelijke kant van het het werk interessant vind, maar vooral omdat ik gelukkig vaak met leuke klanten kan werken en uitdagende opdrachten uitvoer.  Ik vind het goed om te zien dat de diversiteit binnen Charco & Dique is toegenomen. Dat geeft een breed perspectief op het werk dat we met z’n allen doen. Het is prettig dat we ondanks onze groei nog steeds korte lijnen – én lol-  hebben. Ik zie ook dat we als vanzelf meegroeien met de ontwikkelingen in de markt, die steeds internationaler wordt.

Wat heb jij geleerd?

10 jaar geleden had ik verwacht dat de trend van steeds meer en strengere wet- en regelgeving op enig moment zou stoppen. Of op zijn minst dat de introductie van aanvullende regels zou stabiliseren. Dat is echter nog steeds niet gebeurd: de wet- en regelgeving wordt steeds complexer en gedetailleerder. En de toezichthouders worden steeds strenger. Ik snap dat het voor klanten ingewikkeld is om het overzicht te behouden,  de impact te kunnen overzien én de juiste prioriteiten te stellen. Ik streef er dan ook telkens naar om dit overzicht te bieden en vooral ook te voorzien wat er op de markt afkomt. Mijn ervaring leert mij om dat telkens in het juiste en praktische perspectief te doen.

Lees hier meer over Sjako.

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving,
maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan.
Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.