Nieuws

Collega stelt zich voor: Robert Slange

4 min leestijd

Op 1 oktober is Robert Slange (56) bij Charco & Dique gestart als consultant. Hij is van huis uit jurist in het financieel recht. Robert is afkomstig van Robeco, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor compliance en eerder alle regulatory developments. Daarnaast heeft Robert een achtergrond in het toezicht bij de AFM en DNB. Robert heeft uitgebreide kennis en ervaring met de nationale en internationale regelgeving voor beleggingsinstellingen en vermogensbeheerders (UCITS, AIFMD en MiFID).

Waarom Charco & Dique?

”De afgelopen jaren heb ik de financiële toezichtwetgeving van vele kanten gezien en toegepast. Ook heb ik veel te maken gehad met buitenlandse wet- en regelgeving. Nu ben ik er aan toe om mijn kennis en ervaring in te zetten voor meerdere klanten.

Charco & Dique staat goed aangeschreven in de markt. Ik heb positieve ervaringen gehoord, zowel bij financiële instellingen, de advocatuur als bij accountants. Het is natuurlijk fijn om hier op aan te mogen sluiten. Veel collega’s ken ik ook uit mijn verleden bij AFM of uit mijn persoonlijke netwerk. Dus ik weet ook wat voor expertise Charco & Dique al in huis heeft.

Net als veel van deze collega’s houd ik van een pragmatische aanpak. Ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn om wet- en regelgeving om te zetten in een praktische toepassing. Zelf ga ik dan ook graag een stapje verder. Zo heb ik in het verleden vaak actief gereageerd op wet- en regelgeving in voorbereiding. Mijn gebruik van consultaties om (potentiële) praktijk issues terug te geven aan de wetgever heeft al vaak geleid tot een verbetering die vertaling naar de praktijk sterk vereenvoudigt. Het helpt hierbij natuurlijk dat ik zelf eerder bij toezichthouders heb gewerkt en als beleidsadviseur bij het Ministerie van Financiën heb meegewerkt aan totstandkoming van wet- en regelgeving. Ik weet hierdoor hoe een dergelijk proces loopt en kan ook gemakkelijker de interpretatie van regels maken.”

Wat voeg jij toe?

”Ik houd van samenwerking, ben communicatief vaardig en kan makkelijk schakelen. Van boardroom, juridische en compliance specialisaties tot aan operationele afdelingen. Ook heb ik dusdanige internationale ervaring dat ik weet hoe toezichthouders in Nederland en over de grens werken. Dit alles helpt mij om klanten ondersteunen in de analyse en vertaling van (aanstaande) wet- en regelgeving. Zo weet ik bijvoorbeeld wat de uitdaging van ESG-wetgeving voor vermogensbeheerders zal zijn. Ook kan ik klanten assisteren met het reviewen van hun compliance policies en zorgen voor een juiste aanpak bij onderzoeken van toezichthouders. Tot slot heb ik ook ruime ervaring met interne integriteitsonderzoeken. Dat zijn soms gevoelige issues waarbij ik als extern onderzoeker, met oog voor vertrouwelijkheid, van waarde kan zijn.”

Neem contact op met Robert