Nieuws

Collega stelt zich voor: Mark van de Weijer

3 min leestijd

Met ingang van februari is Mark (56) bij Charco & Dique begonnen als consultant Learning. Samen met onze specialisten ontwikkelt hij de opleidingen voor The Ministry of Compliance.

Mark is zijn loopbaan op het gebied van opleidingen gestart bij NIBE. Daar heeft hij onder meer de afdeling Trainingen mee helpen opzetten en doorontwikkelen. Ook is hij betrokken geweest bij de oprichting van DSI. Voordat hij in 2015 als zelfstandige begon, was hij verantwoordelijk voor opleidingsontwikkeling binnen NIBE-SVV. Zo heeft hij de Executive App in de markt gezet, een app voor permanente educatie voor bestuurders.

Waarom Charco & Dique?

”Ik ken Charco & Dique al jaren. Toen ik nog bij NIBE-SVV werkzaam was heb ik voor de AFM de basisopleiding toezichthouder ontwikkeld. Daarin heb ik nauw samengewerkt met Ronald van Dijk. Ook waren enkele consultants er werkzaam als docent. Toen ik na de overname van NIBE- SVV door NCOI als zelfstandige verder ging, is de samenwerking voortgezet. Zo heb ik samen met een van de klanten van Charco & Dique een opleidingsplan ontwikkeld en uitgerold en werd ik regelmatig geconsulteerd.

Toen het initiatief voor The Ministry of Compliance ontstond ben ik vanaf het begin aangehaakt. Met de deskundigheid van de collega’s van Charco & Dique is de kennis en ervaring aanwezig om lading te geven aan trainingen die er echt toe doen in de financiële markt. Bovendien is de tooling aanwezig om dit op een vernieuwende en onderscheidende manier te doen. Deze combinatie maakt dat ik mijn visie op trainingen bij The Ministry of Compliance kan vormgeven. Zowel als het gaat om de inhoud van de lesstof als de manier waarop deze meest effectief opgenomen wordt.

Ik ben van mening dat je als consultant learning dicht op de markt moet blijven zitten. Ook dat kan bij Charco & Dique. Ik vind het daarom fijn om – naast mijn werk voor The Ministry of Compliance – klanten direct te kunnen bedienen. Bijvoorbeeld bij het borgen van de MiFID vakbekwaamheid, of bij het op maat maken van de opleidingsprogramma’s.

Tot slot en niet onbelangrijk: ik voel me prettig bij de cultuur van Charco & Dique. Niet alleen vanwege een gedeeld beeld op het vak – dat gericht is op praktische toepasbaarheid – maar ook door een persoonlijke klik.”

Wat voeg jij toe?

”Ik ben van mening dat het bij een opleiding gaat om de mix van kennen en kunnen. Met name dat laatste is van belang. Ik ben creatief, conceptueel sterk en gericht op bouwen. Ook werk ik graag samen met andere professionals. Mijn kracht is dat ik daarnaast in staat ben om zaken daadwerkelijk te realiseren. Voor The Ministry of Compliance betekent dit dat op korte termijn – naast het huidige aanbod – ook awareness trainingen op het gebied van ESG, Cybersecurity, AVG en marktmisbruik zullen worden aangeboden en dat we een leergang voor Compliance Officers ontwikkelen.”

Meer informatie?

Bekijk de website van The Ministry of Compliance of neem contact op met Mark van de Weijer.