Nieuws

Collega stelt zich voor: Esther Mennens

Op 1 april is Esther (32) begonnen bij ons team. Esther heeft brede ervaring als advocaat en als bedrijfsjurist.

Bij advocatenkantoor Bos en Partners heeft ze zich eerder toegelegd op het Financieel Recht, met diverse procesvoering op onder meer de rentederivaten dossiers. De afgelopen vier jaar heeft Esther bij ABN Amro op de afdeling Legal in het Private Banking team gewerkt. Daar is ze onder andere betrokken geweest bij de implementatie van MiFID II, en vraagstukken met betrekking tot cross-border dienstverlening , securities operations, custody, clearing en productontwikkeling.

Esther is via de Grotius Academie gespecialiseerd in het effectenrecht.

Waarom Charco & Dique?

Met mijn ervaring weet ik als geen ander hoe complex de financiële wet- en regelgeving kan zijn, hoe ingewikkeld het kan zijn om deze te doorzien en bij te houden, en vooral om deze in de praktijk goed toe te passen. Met name bij digitale innovaties kunnen de kaders nogal eens botsen met de klantdoelstellingen.
Ik voel me daarom erg aangetrokken door de visie van Charco & Dique om klanten op pragmatische wijze bij te staan. Deze houding past bij mij. Bij Charco & Dique ervaar ik bovendien korte lijnen in een team met grote inhoudelijke expertise.

Wat voeg jij toe?

Ik zeg altijd: iedere jurist kan de wet lezen. Wat ik daaraan toevoeg is een vooruitziende en pro-actieve blik. Mijn adviezen zijn per definitie gericht op wat wel kan. Daarnaast ga ik een bijdrage leveren aan de verdere doorontwikkeling van Ruler. Zodat de gebruikers met behulp van Ruler inzicht blijven houden in voor hun relevante wetgeving.

Het Team