0:00
Artikel

Dam tot Damloop 2022 voor Tjommie

2 min leestijd

Charco & Dique is trotse partner van Tjommie: een klein goed doel met grote impact. In september 2022 doen wij mee met de Dam tot Damloop om geld in te zamelen voor Tjommie.

Rennen voor een betere toekomst

Tjommie helpt kinderen in Zuid-Afrikaanse townships naar school. Want dat is hard nodig. Wist u dat de gemiddelde leeftijd van schoolverlaters in Zuid-Afrika 13,5 jaar is? Bovendien hebben veel kinderen door de coronapandemie in Zuid-Afrika een leerachterstand opgelopen. Scholen zijn lange tijd gesloten geweest en mogelijkheden voor thuisonderwijs zijn er niet.

Daarom doet Charco & Dique mee met de Dam tot Damloop, om zo geld in te zamelen voor Tjommie. Met dit geld kunnen zij kinderen helpen met extra huiswerkbegeleiding en examentrainingen. Het grote doel: het behalen van een diploma! Helpt u mee kinderen een betere toekomst te geven?

U kunt ons helpen het streefbedrag van €5000,- bij elkaar te krijgen door onze renners te sponsoren. Goed om te weten: 100% van de donaties komt terecht bij Tjommie!

Help mee

Over Tjommie

Tjommie creëert kansen voor kinderen die opgroeien in Zuid-Afrikaanse townships. Door middel van duurzame projecten voorziet de organisatie in basale levensbehoeften, zoals water, voeding en bescherming. Maar ook in talentontwikkeling en sociaal-emotionele ondersteuning via sportieve en culturele activiteiten. Zo maakt Tjommie het verschil tussen een leven in wanhoop en een leven met mogelijkheden.

Tjommie maakt maatschappelijk ondernemen tastbaar, door uw doelstellingen te verbinden aan een concreet project. Wilt u net als Charco & Dique een positieve bijdrage leveren aan de kansen voor kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Lees meer