Charco & Dique

Vacature Specialist Prudentieel Recht

Relevante werkervaring 5-10 jaar.

Ruler is onderdeel van het FinTech landschap en een initiatief van Charco & Dique. Met Ruler wordt relevante wet- en regelgeving op een gebruikersvriendelijke manier ontsloten voor de financiële sector. Voor Ruler zijn wij op zoek naar een specialist prudentiële wetgeving (CRD IV/CRR/Solvency II). Wij zijn op zoek naar iemand die betrokken, nuchter, oprecht en een vakidioot is. Iemand dit het leuk vindt om ontwikkelingen in wetgeving te analyseren en hiermee Ruler actueel te houden (dagelijks). Maar ook iemand die daarnaast met klanten wil werken om wetgeving te implementeren.

Wat je op feestjes zegt dat je doet
“Zonder mijn juridische kennis zou de Nederlandse economie al zijn ingestort en zouden we omhoog gehouden worden door Griekenland.”

Wat je echt doet
De Specialist Prudentieel Recht  werkt als een radar voor financiële instellingen. Als specialist ben je onderdeel van een team dat Ruler actueel  houdt en doorontwikkelt.  Met Ruler zijn financiële instellingen volledig up-to-date zijn met de regelgeving waaraan zij moeten voldoen. Naast deze redactiefunctie zijn er veel mogelijkheden om te groeien. Wil jij expert worden in een bepaald thema van wet- en regelgeving? Of wil je meehelpen met het doorontwikkelen van het product? De kansen zijn grenzeloos en wij bieden alle ruimte om je te ontplooien.

Hoe herken je een Specialist Prudentieel Recht?
Betrokken en nauwkeurig;
Innovatief;
Nieuwsgierig;
Altijd up-to-date met ontwikkelingen;
Praktisch;
Zelfstandig; en
Goed in het versimpelen van complexe informatie.

Wat betekent werken bij Charco & Dique?
Charco & Dique is de onbetwiste specialist op het gebied van (inter)nationale financiële wet- en regelgeving en draagt als zodanig bij aan (het behoud van) de reputatie van haar klanten. We richten ons daarbij primair op Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Ons team is qua omvang relatief klein, qua specialismen zijn we groot. Binnen ons team wordt nauw samengewerkt en is iedereen vrij om nieuwe ideeën te pitchen of nieuwe terreinen te vinden waarbinnen wij met onze kennis van dienst kunnen zijn. Door deze nauwe samenwerking en volop ruimte voor innovatie kun je—samen met ons—je perfecte werkomgeving creëren.

Contact
Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een email naar Ronald van Dijk  o.v.v. Specialist Prudentieel Recht.