Charco & Dique

Vacature Praktische ‘Financial Law Analyst’

Full-Time, Amsterdam

Ruler is een initiatief van Charco & Dique. Met deze online applicatie wordt relevante wet- en regelgeving op een gebruikersvriendelijke manier ontsloten aan de financiële sector. Voor Ruler zijn wij op zoek naar een Financial Law Analyst met minimaal 3 jaar werkervaring in financiële wetgeving die het leuk vindt om kennis om te zetten naar praktische oplossingen. Wij zijn vooral op zoek naar iemand die naast algemene Wft kennis interesse en/of ervaring heeft in/met prudentiële wetgeving (CRD IV/CRR/Solvency II).

Wat je op feestjes zegt dat je doet
“Zonder mijn juridische kennis zou de Nederlandse economie al zijn ingestort en zouden we omhoog gehouden worden door Griekenland.”

Wat je echt doet
De Financial Law Analyst van Ruler werkt als een radar voor financiële instellingen. Als analist bekleed je een redactiefunctie om Ruler actueel te houden, waardoor financiële instellingen volledig up-to-date zijn met de regelgeving waaraan zij moeten voldoen. Maar je helpt ook instellingen bij het voldoen aan regelgeving, deels op kantoor en deels bij de instelling zelf. Naast deze redactiefunctie zijn er veel mogelijkheden om te groeien. Wil jij expert worden in een bepaald thema van wet- en regelgeving? Of wil je meehelpen met het doorontwikkelen van het product? De kansen zijn grenzeloos en wij bieden alle ruimte om je te ontplooien.

Hoe herken je een Financial Law Analyst?
Een FLA is nauwkeurig;
Innovatief;
Nieuwsgierig;
Altijd up-to-date met ontwikkelingen;
Praktisch;
Flexibel;
Zelfstandig;
Goed in het versimpelen van complexe informatie; en
Ambitieus om door te groeien.

Wat betekent werken bij Charco & Dique?
Charco & Dique is de onbetwiste specialist op het gebied van (inter)nationale financiële wet- en regelgeving en draagt als zodanig bij aan (het behoud van) de reputatie van haar klanten. We richten ons daarbij primair op Europese en Nederlandse wet- en regelgeving. Ons team is qua omvang relatief klein, qua specialismen zijn we groot. Binnen ons team wordt nauw samengewerkt en is iedereen vrij om nieuwe ideeën te pitchen of nieuwe terreinen te vinden waarbinnen wij met onze kennis van dienst kunnen zijn. Door deze nauwe samenwerking en volop ruimte voor innovatie kun je—samen met ons—je perfecte werkomgeving creëren.

Contact
Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een email naar Martijn Scholtemeijer o.v.v. FLA Vacature.