Nieuws

Collega stelt zich voor: Nina Peters

Onze jongste collega Nina (23) heeft niet de minste ervaring. Nina is sinds december 2018 werkzaam bij Charco & Dique. Ze is betrokken bij diverse dienstverleningstrajecten, waaronder een WFT gapanalyse, een SIRA, vergunningtrajecten, juridische (kwalificatie)vraagstukken en cryptoadvies. Ook verzorgt ze regulatory updates aan klanten. Verder zet ze haar kennis graag in bij het onderhoud en het actueel houden van Ruler.

Nina heeft haar beide masters – Financieel Recht en Business Economics – cum laude gehaald bij de RUN respectievelijk UvA. Haar scriptie voor de masterstudie Business Economics ging over nudging door verzekeraars. Deze schreef zij in samenwerking met de AFM.

Waarom Charco & Dique?

Ik vind de vrijheid en de ruimte die ik krijg om mijn eigen interesses te volgen heel fijn. Ook is het voor mij belangrijk om voldoende afwisseling te hebben. Deze combinatie vind ik bij Charco & Dique. Ik kan hier werken aan nieuwe initiatieven en aan de slag met het uitwerken van actuele thema’s. Mijn werkzaamheden op het gebied van ESG – Environmental, Social and Governance – zijn daar een mooi voorbeeld van.

Daarnaast vind ik de praktische en resultaatgerichte insteek van Charco & Dique erg fijn. We werken niet met een lange lijst aan protocollen, procedures en formaliteiten, maar kijken wat er moet gebeuren en gaan vervolgens over tot actie.

Vanaf het moment dat ik als werkstudent begon heb ik van mijn collega’s het vertrouwen gekregen om zelfstandig en direct met klanten aan de slag te gaan. Toch voel ik me nooit alleen. Ik kan altijd steunen op de ervaring van mijn collega’s en genieten van de gezellige sfeer op kantoor.

Wat voeg jij toe?

Nieuwsgierig als ik ben duik ik graag in nieuwe onderwerpen. Mijn analytische vaardigheden maken dat ik hierbij ook snel tot de kern kom. Vraag mij bijvoorbeeld iets over de relevante kaders voor initial coin offerings (een soort blockchain beursgangen), en ik kan hier klanten snel in helpen. Doordat ik zowel een juridische als een economische achtergrond heb, bekijk ik vragen van klanten bovendien niet alleen vanuit een zuiver compliance of legal standpunt, maar ook vanuit een business perspectief.

Lees hier meer over het team

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving,
maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan.
Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.