Nieuws

Collega stelt zich voor: Edward de Rooy

Op 1 juli is Edward (29) als consultant bij Charco & Dique begonnen. Daarmee keert hij terug naar het team waar hij als werkstudent tot medio 2018 werkzaam is geweest, onder meer in het onderhoud van Ruler en de ondersteuning van Keeper.
Edward is master in Europees Recht, Economie en Recht, en bachelor in Liberal Arts en Nederlands Recht.

Waarom Charco & Dique?

Na mijn studie heb ik een tijd als stagiair in de advocatuur gewerkt. Dit was een leerzame periode. Ik heb cliënten in de financiële sector vanuit een zuiver juridische invalshoek kunnen bedienen. Ik merkte echter ook dat deze juridische benadering voor mij te beperkt was. Het past beter bij mij om onderwerpen vanuit een breder perspectief te kunnen benaderen. Waarbij juridisch onderzoek en compliancy kaders gecombineerd kunnen worden met specifieke aspecten van een klant. Bij Charco & Dique kan dit en wordt dit ook van mij verwacht. Als consultant mag ik een advies uitbrengen op wat niet, en vooral wel tot de mogelijkheden behoort voor die ene klant om te voldoen aan wet- en regelgeving. En als nodig meewerken aan de implementatie daarvan. Daarmee is elke opdracht in feite uniek. Charco & Dique biedt me vrijheid én verantwoordelijkheid. Dat vind ik fijn. De lat ligt hoog om kwaliteit te leveren. Tegelijkertijd word ik altijd gesteund en in mijn kracht gezet. De korte lijnen binnen het team vind ik bijzonder: teamleden vinden elkaar makkelijk en zijn betrokken bij elkaars opdrachten en ontwikkeling. De regelmatige BBQ’S op kantoor zijn bovendien erg gezellig. Ik hoefde dus niet lang na te denken om weer bij Charco & Dique aan de slag te gaan.

Wat voeg jij toe?

Ik heb de nodige inhoudelijke vakkennis opgedaan tijdens mijn studies – Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam – en gedurende mijn werkervaring bij Charco & Dique, Houthoff, de Brauw Blackstone Westbroek.
Wat mij ook van pas komt is de ervaring uit de nevenactiviteiten gedurende mijn studie. Zo heb ik veel geleerd van mijn deelname aan De Kleine Consultant, de Rabobank Studentenraad en mijn deelname aan de herziening van de governance-structuur van de Rabobank. Aspecten als projectmatig en oplossingsgericht werken heb ik daar in de praktijk kunnen toepassen. Dit ligt me goed.

Lees hier meer over het team

Edward de Rooy