Nieuws

Collega stelt zich voor: Diederik van Nieuwkerk

Diederik van Nieuwkerk (33) is sinds 1 september jongstleden werkzaam bij Charco & Dique. Hij richt zich met name op de uitvoering van de rol als externe compliance officer en op het geven van risk en compliance advies. Diederik heeft meerdere jaren gewerkt bij BDO Advisory, DNB en de ECB. Hij heeft International Business Administration gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Waarom Charco & Dique?

Na een aantal jaren bij de toezichthouders DNB en de ECB, ben ik in 2016 de consultancy kant op gegaan. Mijn opdrachten bestonden uit het opzetten en uitvoeren van audits en het geven van risk en compliance advies. Zo heb ik bij BDO mooie ervaringen opgedaan in de volle breedte van de financiële dienstverlening, en voor veel verschillende bedrijven.

Ik heb gemerkt dat ik mijn energie vooral haal uit het ondersteunen en adviseren van verschillende type klanten bij hun specifieke vraagstukken. Bij Charco & Dique heb ik de kans om deze adviesrol nog meer te pakken, en me middels het uitvoeren van compliance mandaten te ontwikkelen tot compliance specialist.

Ik kende Charco & Dique al enkele jaren van naam, zeker ook vanwege Ruler. Toen ik met Charco & Dique in contact kwam ervoer ik direct een klik. Naast het gedeelde gevoel voor humor zit dit in de pragmatische aanpak. De kleinschaligheid en het makkelijk onderling afstemmen vind ik erg prettig, net zoals de vrijheid en het vertrouwen dat je krijgt. En door aanwezige expertise in het team, is er altijd wel iemand waarmee ik kan sparren over vragen vanuit klanten die aanvankelijk buiten mijn eigen expertise liggen.

Wat voeg jij toe?

Mijn audit en eerdere consultancy ervaring en skills kan ik vanzelfsprekend goed benutten. Dit geldt ook voor de inhoudelijke expertise die ik heb opgedaan: van uitbesteding, volmacht/bemiddeling, zorgplicht en bestuurderstoetsingen tot het opzetten en invulling geven aan de compliance en risk functie, inclusief schrijven van bijbehorend beleid.

Ik ben toegankelijk, flexibel en betrouwbaar. Ik kan snel schakelen en laat me niet snel van de wijs brengen. Op deze manier ben ik in staat om snel tot de kern te komen en klanten te helpen bij hun vraagstukken.

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving, maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan. Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Contact