Nieuws

'Corona-checklist' biedt ondersteuning bij het maken van een risico-inventarisatie

3 min leestijd

De Coronacrisis heeft Nederland in zijn greep. Om adequaat te kunnen reageren in deze onzekere tijd, is het essentieel dat u de belangrijkste risico’s voor uw organisatie snel in kaart brengt. Enerzijds omdat een dergelijke analyse u in staat stelt om tijdig actie te ondernemen om de geïdentificeerde risico’s te mitigeren. Anderzijds omdat de toezichthouder u – naar verwachting – op korte termijn zal vragen om een gestructureerde risicoanalyse, waarin u een raming maakt van de impact op uw organisatie en uw klanten.

Corona checklist

Om u te helpen, hebben wij onze kennis en ervaring ingezet om een ‘Corona-checklist’ samen te stellen. Deze checklist biedt ondersteuning bij het maken van een gestructureerde risico-inventarisatie.

De checklist richt zich primair op beleggingsondernemingen en -instellingen. Maar ook voor andere typen financiële ondernemingen biedt de lijst een goede structuur die u helpt bij de uitvoering van uw risico-inventarisatie. U vindt de Corona-checklist hier.

Meer informatie?

Mocht u aanvullingen hebben op deze vragenlijst, dan horen we dit graag. Juist moeilijke tijden als deze vragen immers om samenwerking. Wij zorgen voor een regelmatig update van de checklist.

Kunt u hulp gebruiken bij het opstellen van een gestructureerde risicoanalyse, of heeft u andere vragen aan onze experts? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.