Nieuws

Collega stelt zich voor: Yu Sum Man

3 min leestijd

Na een jaar afwezigheid mogen we Yu Sum weer verwelkomen als consultant bij Charco & Dique. Als jurist heeft Yu Sum (38) veel ervaring bij zowel nationaal als internationaal opererende financiële instellingen. Het afgelopen jaar is ze werkzaam geweest bij NN Investment Partners als senior counsel. Tot die tijd was ze als consultant verbonden aan Charco & Dique.

Yu Sum begon haar loopbaan in de advocatuur en vervolgens bij de ING, alwaar ze verschillende juridische functies vervulde binnen diverse bedrijfsonderdelen. Yu Sum heeft haar master rechten behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft daarnaast een master International Business Transactions & Law via de Nijenrode Business Universiteit.

Waarom (weer) Charco & Dique?

”Eind 2015 ben ik bij Charco & Dique begonnen. De redenen waarom ik er toen voor koos om als consultant aan de slag te gaan bij Charco & Dique zijn nu eigenlijk precies hetzelfde. Ik ervaar Charco & Dique nog steeds als een uitzonderlijk advieskantoor. Het hebben van plezier, met elkaar en in het werk, is hier net zo belangrijk als zorgen voor een goede dienstverlening aan klanten. Dat trekt mensen aan die samenwerking belangrijk vinden, en verder kijken dan alleen naar hun eigen specialisme. Ik heb ook tijdens mijn afwezigheid altijd nauw contact gehouden met het team, en ik vind het mooi om te merken dat ook de nieuwe collega’s precies in dat plaatje passen.

Alhoewel ik het afgelopen jaar ontzettend naar mijn zin heb gehad bij NN Investment Partners, zie ik nieuwe kansen om me bij Charco & Dique door te ontwikkelen. Zo is het Legal team en ook Ruler verder gegroeid. Via The Ministry of Compliance worden inmiddels mooie opleidingen aangeboden. Ik kijk er naar uit om dit verder uit te bouwen. Vanzelfsprekend is de diversiteit aan vraagstukken vanuit onze klanten ook een mooie uitdaging. Of het nu gaat om het geven van juridische adviezen, het doen van interim legal counsel opdrachten, of om vragen rondom (de implementatie van) nieuwe wet- en regelgeving.”

Wat voeg jij toe?

”Vaak wordt van juristen gezegd dat ze niets anders doen dan vanuit de letter van de wet te opereren en zich ook vooral hiertoe te beperken. Zo ben ik allerminst. Ik ben vooral gebrand op een pragmatische toepassing van de wet binnen de bedrijfsvoering. Dat vraagt soms om creativiteit en om verder te kijken dan wat er staat opgeschreven. Ik ben altijd benieuwd naar het doel van een wettelijke bepaling. Vanuit daar kan ik verbanden leggen. Het helpt dat ik daarbij breed onderlegd en georiënteerd ben, van korte lijnen hou en in staat ben mijn kennis en ervaring over te brengen aan anderen.”

Neem contact op met Yu Sum