Nieuws

Collega stelt zich voor: Paul Hilkman

3 min leestijd

Op 1 april hebben wij Paul Hilkman weer mogen verwelkomen als consultant. Paul is geen onbekende voor Charco & Dique, aangezien hij tussen 2015 en 2018 ook deel uitmaakte van het team. De afgelopen 1,5 jaar is hij als Head of Compliance in dienst geweest bij APG Asset Management, waar hij verantwoordelijk was voor de compliance functie.

Paul (43) is van oorsprong econoom. In de afgelopen 20 jaar heeft hij verschillende functies en -management/interim- rollen vervuld bij diverse financiële instellingen, zowel in de eerste als in de tweede lijn. Naast APG Asset Management heeft Paul voor Van Lanschot, SNS bank gewerkt. Bij Charco & Dique heeft hij de afgelopen jaren opdrachten gedaan bij onder andere (groot)banken, financieel dienstverlener, en beleggingsinstellingen en -ondernemingen. Ook is Paul enkele jaren toezichthouder geweest bij de AFM.

Waarom (weer) Charco & Dique?

”Er zijn twee redenen waarom ik teruggekeerd ben naar mijn ‘oude stek’. Allereerst vanwege de opdrachten die ik als adviseur vanuit Charco & Dique kan uitvoeren. Ik hou van de afwisseling die hierbij hoort. Zowel als het gaat om de klanten als om de inhoudelijke vraagstukken. Zo geniet ik er bijvoorbeeld van om op enig moment een compliance advies uit te mogen werken op een afgebakend gebied voor een beleggingsonderneming, en om in diezelfde periode een hersteltraject te mogen doen bij een bank waarbij ik nauw samenwerk met medewerkers van de klant en mijn collega’s van Charco & Dique. Een dergelijke variatie zet me op scherp en geeft me drive.

Mijn dienstverband bij APG Asset Management heeft me veel opgeleverd en ik ben trots dat ik vanuit mijn functie een bijdrage heb mogen leveren aan zo’n mooi bedrijf. Deze ervaring sterkt mij ook als consultant. Daarbij sta ik altijd open voor nieuwe zaken, en dat maakt het adviseurs schap zo ideaal voor me.

De tweede reden is, en die is niet onbelangrijk, vanwege de collega’s en de cultuur bij Charco & Dique. Ik merkte aan mezelf dat ik dit miste, naast het adviseur zijn. Ik heb me altijd al verbonden gevoeld met de open sfeer en de directe manier van omgang met elkaar. Ook het gedeelde ondernemerschap geeft me energie. The Ministry of Compliance is een actueel en mooi voorbeeld van vernieuwing waarmee Charco & Dique continu bezig is. Ik zet me dan ook graag weer in om dit verder vorm te geven.”

Wat voeg jij toe?

”Ik heb een brede ervaring en kan daardoor vraagstukken van verschillende kanten benaderen: ik weet bijvoorbeeld wat een toezichthouder belangrijk vindt en tegelijkertijd weet ik ook wat voor een opdrachtgever meetelt, gelet op zijn bedrijfsdoelstellingen. Ik ben in staat om opdrachten vanuit business, management- en veranderingsperspectief te bekijken. Dit helpt me om tot de kern van een probleem te komen, en daarmee ook tot de oplossing die mijn klanten echt kunnen helpen.

Tenslotte is kwaliteit voor mij erg belangrijk; ik vind het prettig als dingen goed gedaan worden en breng daarom bij een opdracht een positief kritische instelling in.”

Neem contact op met Paul