Nieuws

Collega stelt zich voor: Niels Huijpen

3 min leestijd

Sinds 1 januari jongstleden is Niels Huijpen (41) als consultant werkzaam bij Charco & Dique. Niels is geen onbekende voor Charco & Dique. Zo heeft hij afgelopen jaar met het team een IT Compliance Quick Scan ontwikkeld en uitgevoerd voor klanten. Voor deze periode heeft hij tien jaar lang gewerkt bij de AFM, onder meer als toezichthouder en manager. Eerder was hij werkzaam als IT auditor bij de Gemeente Amsterdam. Niels is afgestudeerd bedrijfskundige en IT Audit professional.

Waarom Charco & Dique?

”Naast een gemeenschappelijk enthousiasme voor het vak merkte ik dat de manier van werken me erg aanstond. Er is bij Charco & Dique veel ruimte voor ondernemerschap, creativiteit en afwisseling. Dit geeft mij de kans om me te verbreden en kansen in de markt te benutten.

Zo zie ik dat IT Compliance een steeds belangrijker onderdeel wordt van een integere en beheerste bedrijfsvoering. December jongstleden heeft AFM nog haar principes informatiebeveiliging gepubliceerd. Vraagstukken op het gebied van privacy, IT security en -uitbesteding kruipen steeds meer naar elkaar toe. Hier valt nog veel te winnen voor marktpartijen. Niet alleen in de mate van effectiviteit, maar ook op het gebied van efficiency. Via Charco & Dique ben ik in staat om ondernemingen hierin te ondersteunen en op een hoger niveau te brengen.”

Wat voeg jij toe?

”Ik heb ervaring als toezichthouder, auditor en lijnmanager. Ik heb brede kennis van diverse wet- en regelgeving, zoals Wft, MiFID II, Wwft, AVG en Informatiebeveiliging.

Ik ga pragmatisch en doortastend te werk. Dit maakt dat ik in staat om kaders te vertalen naar alle lagen binnen een organisatie, van bestuurder tot werkvloer. Dit ongeacht de omvang en aard van de organisatie.”