Nieuws

Collega stelt zich voor: Nick Samson

3 min leestijd

Nick (28) start op 1 juni aanstaande als consultant bij Charco & Dique. Net als een aantal andere collega’s is hij als werkstudent bij Charco & Dique begonnen. In die hoedanigheid ondersteunt hij sinds een jaar de Legal en Ruler teams.

Op dit moment is Nick bezig met het afronden van zijn masterscriptie ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit betreft een internationaal benchmark onderzoek naar implementatie van Europese regelgeving, specifiek gericht op de mate waarin individuele aandeelhouders hun rechten kunnen uitoefenen in eigen belang.

Waarom Charco & Dique?

”Als werkstudent heb ik de luxe gehad om te proeven van de cultuur van Charco & Dique. Ik mocht ervaren welke klanten bediend worden met wat voor soort dienstverlening. Daar ben ik erg enthousiast van geworden.

Charco & Dique is continu bezig met vernieuwingen. En wel op zo’n manier dat kennis van compliance en financiële regelgeving snel en eenvoudig door klanten benut kan worden en ook toegankelijk is. Zo ben ik niet alleen bezig met juridische vraagstukken op zichzelf, maar mag ik ook nadenken hoe dit het beste overgebracht kan worden. Via Ruler, The Ministry of Compliance of anderszins. Dat maakt het werk voor mij extra aantrekkelijk.

Bij Charco & Dique kan ik mijn kennis van het ondernemingsrecht combineren met de ervaring die ik heb opgedaan binnen het financieel recht. Ik heb de afgelopen jaren veel bijvakken gevolgd binnen de vakgroep financieel recht. Ook kwam ik daar in een eerdere stage bij ABN AMRO MeesPierson mee in aanraking.”

Wat voeg jij toe?

”Als (aanstaand) jurist ben ik vanzelfsprekend gericht op het uitpluizen van vraagstukken. Ik ben analytisch scherp. Tegelijkertijd ben ik makkelijk in de omgang. Ik houd niet van poespas, mijn manier van communiceren is to the point. Ik gedij bij bedrijven die korte lijnen kennen. Dit is ongeacht de aard van de onderneming. Inmiddels weet ik veel van de context waarin beleggingsinstellingen, vermogensbeheerders en trustkantoren opereren. Zowel vanuit een compliance perspectief als vanuit een juridische invalshoek.”

Neem contact op met Nick