Nieuws

Collega stelt zich voor: Mirjan Rakers

3 min leestijd

Mirjan Rakers werkt sinds 17 augustus bij Charco & Dique als consultant. Met haar ruime ervaring op het gebied van risk, compliance, audit en finance is zij een welkome uitbreiding op ons bestaande team. Mirjan (48) heeft zich de afgelopen jaren vooral gericht op de vastgoedsector, zowel binnen woningbouwcorporaties, vanuit toezichthouder(s) als in de rol van commissaris. Mirjan is van oorsprong (forensisch) accountant.

Waarom Charco & Dique?

”Ronald en Alex zitten al lang in mijn professionele netwerk. Ik heb nog met ze samengewerkt bij Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE, thans AFM).

De afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier als zelfstandig ondernemer gewerkt. Sinds kort voel ik de natuurlijke behoefte om me verder te ontwikkelen. Niet alleen op persoonlijk en kennisvlak, maar ook voor wat betreft het soort opdrachtgevers. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit bij Charco & Dique kan doen. Ik voel me aangetrokken tot de collega’s en hun ervaring, alsook de manier van werken. Zelfstandigheid, de vrijheid om nieuwe zaken op te pakken en een pragmatische houding zijn hierbij voor mij de sleutelwoorden.

Nadat ik in 2007 voor mezelf ben begonnen richtte ik me in eerste instantie op de ondersteuning in fraudeonderzoeken en daarbij behorende compliance vraagstukken. Als vanzelf rolde ik vervolgens door richting de vastgoedsector, en heb ik diverse opdrachten gedaan als risk manager, compliance manager, toezichthouder, auditor, controller, en in procesondersteuning rondom integriteitsvraagstukken.

Vanuit Charco & Dique kan ik mijn ervaringen goed gebruiken, en verder uitbreiden richting andere sectoren en bedrijven. Zowel aan de profit, als aan de non-profit kant.”

Wat voeg jij toe?

”Ik kom het best tot mijn recht in een omgeving waar verandering gewenst is, rondom welk integriteitsaspect dan ook. Dat komt omdat ik zaken goed kan overzien, gestructureerd en doelgericht ben. Bovendien beschik ik over een flinke dosis relativeringsvermogen. Humor is daarbij voor mij belangrijk.”

Neem contact op met Mirjan