Nieuws

Collega stelt zich voor: Gerard Jong

4 min leestijd

Op 1 mei is Gerard Jong bij Charco & Dique begonnen als consultant. Gerard (55) begon zijn loopbaan in de advocatuur. Vervolgens heeft hij verschillende (juridische en management) functies bekleed bij de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE), later de AFM. Sinds 2008 was hij in dienst bij Flow Traders. Eerst als compliance officer en – na de beursgang in 2015 – als hoofd van de door hem opgezette internal audit afdeling.

Gerard is van huis uit jurist. Vorig jaar heeft hij de postdoctorale Executive MSc of Internal Auditing opleiding aan de UvA (Amsterdam Business School) afgerond. Inmiddels verzorgt hij voor deze opleiding het vak Compliance en is hij ook scriptiebegeleider.

Waarom Charco & Dique?

”Bij Charco & Dique vind ik een goede balans tussen wat ik meebreng vanuit mijn eerdere ervaringen en mijn persoonlijke ambitie. Ik werk bij Charco & Dique op het snijvlak van onze aandachtsgebieden compliance, legal en learning. Ik zie de combinatie van deze onderwerpen als richtinggevend voor de toekomst van het (advies)vak binnen de sector. En voor alle drie deze elementen breng ik de nodige kennis en ervaring mee.

De financiële toezichtwetgeving is altijd in beweging. Juist in deze onzekere tijden is openheid van bedrijven belangrijker dan ooit. Het gaat niet meer alleen om het beheersen van de financiële risico’s. Het aantoonbaar nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid reikt bij zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde bedrijven verder dan alleen het tijdig geven van juiste en volledige financiële informatie. Zij worden meer en meer geacht eerlijk en open te zijn over hun visie en ondernomen acties met betrekking tot belangrijke maatschappelijke thema’s, zoals beloning, diversiteit en duurzaamheid. Met mijn brede achtergrond ben ik goed in staat om bedrijven daarbij te helpen. Dit door middel van analyse, evaluatie en advies met de focus op preventie. En met inachtneming van de toepasselijke wet- en regelgeving, maar vooral vanuit de missie en overtuiging van het bedrijf zelf.

Bij Charco & Dique vind ik bovendien een team met prettige en ervaren collega’s die werken op een manier die goed bij mij past. Ondernemend, helder communicerend en altijd bereid en in staat om gebruik te maken van elkaars expertise en ideeën. Of dit nu gaat om inhoudelijke kennis van wet- en regelgeving, ‘best practices’ of technologische vernieuwingen.”

Wat voeg jij toe?

”Ik ben gedegen, kritisch en kwaliteitsbewust. Mijn grondhouding is dat verbetering de enige constante is. Zo ben ik in staat om verder te kijken dan wat er op dit moment vereist is. Om maatschappelijke ontwikkelingen en verwachtingen mee te nemen in mijn adviezen. Bij mijn werkzaamheden staat kwaliteit altijd voorop. Daarnaast ben ik flexibel en beschik ik over een flinke dosis relativeringsvermogen. Het blijft tenslotte mensenwerk. Op deze manier zorg ik er ook voor dat mijn adviezen realistisch, haalbaar en uitvoerbaar zijn.”

Neem contact op met Gerard