Nieuws

Collega stelt zich voor: Annemieke van der Luit

4 min leestijd

Met ingang van 1 september is Annemieke van der Luit (40) bij Charco & Dique begonnen als consultant. Met haar ruime achtergrond op het gebied van compliance én HR vormt zij een mooie aanvulling op ons compliance team. Annemieke is afgestudeerd jurist en heeft daarna achtereenvolgens gewerkt voor gemeente Weesp, Unirobe Meeùs Groep (thans: AON) en International Card Service (ICS).

Waarom Charco & Dique?

”Charco & Dique heeft ooit meegeholpen aan een project bij mijn vorige werkgever. Ik heb toen nauw samengewerkt met Alex Poel. Ik vond deze samenwerking erg prettig en heb daarna contact gehouden met Alex. Afgelopen jaar heb ik een sabbatical genomen, waarin ik heb gereisd en genoten van mijn gezin. Toen ik mij ging oriënteren op mijn professionele vervolgstappen kwam de mogelijkheid voorbij om bij Charco & Dique aan de slag te gaan. Dit sprak mij direct aan. Niet alleen vanwege de persoonlijke klik, maar ook omdat de dienstverlening van Charco & Dique perfect aansluit op mijn profiel en ambities.

Ik houd van diversiteit en van opdrachten met een zekere dynamiek. Ik ben ervan overtuigd dat ik deze bij Charco & Dique kan vinden. Zo heb ik de afgelopen jaren aan veel verschillende compliance-dossiers en herstelprogramma’s gewerkt, onder meer op het gebied van Wwft en kredietverlening. Daarnaast heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling en volwassenwording van een Enterprise Risk Management Framework (conform 3LoD) met als onderdeel daarvan het opzetten van een Compliance Framework, het coördineren en onderhouden van contacten met toezichthouders en de impactbepaling (en start van implementatie) van de AVG. Hiermee heb ik een stevige bijdrage mogen leveren aan de verdere professionalisering en transitie van ICS op het gebied van strategie, cultuur en verandermanagement.

Dit heb ik niet alleen in en vanuit de compliance afdeling gedaan. Ook bij HR, waar ik als manager van het expertisecentrum het beleid, de processen en systemen (waaronder een training- en awareness programma) heb vormgegeven. Verder ben ik verantwoordelijk geweest voor het begeleiden van een reorganisatie en de uitvoering daarvan.

Al deze ervaringen kan ik goed benutten in mijn dienstverlening vanuit Charco & Dique. Als compliance consultant kan ik de ‘harde’ en de ‘zachte’ kanten goed combineren om mijn klanten te helpen.”

Wat voeg jij toe?

”Ik heb de overtuiging en de ervaring dat compliant zijn te maken heeft met wet- en regelgeving, maar vooral met mensen. Zo benader ik mijn vak. Ik ben nieuwsgierig van aard en sta graag open voor nieuwe ervaringen. Daarnaast ben ik resultaatgericht: ik weet van aanpakken, ga gestructureerd te werk en ben conceptueel sterk. Ik weet door sterk omgevingsbewustzijn en inlevingsvermogen, enthousiasme en doorzettingsvermogen mensen voor me te winnen en doelen te bereiken.”

Neem contact op met Annemieke