Charco & Dique

Nieuws

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom risk management en compliance? Lees onze nieuwsberichten of meld u aan voor onze nieuwsbrief.


Filter

ESG en maatschappelijke betamelijkheid: het belang voor uw onderneming

23.05.2019

ESG staat voor Environmental, Social, Governance. ESG krijgt een steeds belangrijkere rol in de financiële sector. Dit zich uit zich in nieuwe wetgeving en verwachtingen van zowel maatschappij als van toezichthouders. Onlangs heeft de DNB veel aandacht besteed aan maatschappelijke betamelijkheid in haar jaarlijkse integriteitsvragenlijst voor banken, waaronder ook ESG (b)lijkt te vallen. Het ligt voor de hand dat ook bij andere financiële instellingen maatschappelijke betamelijkheid en/of ESG een prominentere plek binnen het toezicht krijgt. Charco & Dique licht het voor u toe.

De gevolgen van Brexit voor de distributie van beleggingsfondsen (ICBE’s en AIF’s)

23.05.2019

Bijna drie jaar na de stemming zijn de datum, voorwaarden en verdere details van de Brexit nog steeds allerminst zeker. Door die onzekerheid kunnen financiële instellingen geneigd zijn het maken van voorbereidingen uit te stellen. Dit is echter niet verstandig. Want hoe de Brexit uiteindelijk ook uitpakt, de consequenties zullen ingrijpend zijn. C&D Legal zet de gevolgen voor distributeurs van ICBE’s (Instelling voor Collectieve Beleggingen in Effecten) en alternatieve beleggingsinstellingen (AIF’s) op een rij