Charco & Dique

English

Nieuws

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom risk management en compliance? Lees onze nieuwsberichten of meld u aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief


Filter

De invloed van duurzaamheid op risicomanagement in de financiële sector

28.10.2019

Eerder dit jaar zette de Raad van State een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS) van de Nederlandse overheid. Als gevolg hiervan is de uitvoering van maar liefst 18.000 projecten onzeker geworden. Dat kan grote gevolgen hebben voor partijen die in deze projecten hebben geïnvesteerd. Het risico waaraan de financierende partijen nu zijn blootgesteld is een voorbeeld van een duurzaamheidsrisico (ook wel Environment, Social en Governance-risico), meer bepaald, een milieurisico. Charco & Dique licht toe wat milieurisico’s zijn, en waarom deze risico’s moeten worden ingebed in het risk control framework.

Reclame-uitingen, waar moet u rekening mee houden?

28.10.2019

Bedrijven maken op diverse manieren reclame voor hun financiële producten en diensten. Denkt u daarbij aan websites, brochures, google-adds, radio en televisie. Bij het maken van reclame voor uw product of dienst verstrekt u informatie aan uw (toekomstige) klant. Voor dergelijke uitingen aan financiële producten gelden wettelijke vereisten. Reclame-uitingen worden gereguleerd door de Wet financieel toezicht (Wft), Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo), Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (Nrgfo) en de Beleidsregel Informatieverstrekking 2018. Charco & Dique Legal legt het voor u uit.