Charco & Dique

Nieuws

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom risk management en compliance? Lees onze nieuwsberichten of meld u aan voor onze nieuwsbrief.


Filter

Collega stelt zich voor: Klaske Beyer

20.12.2018

Klaske Beyer (43) is afgelopen 15 november begonnen bij Charco & Dique. Na haar studie Europees en privaat recht heeft ze gewerkt als advocaat bij Loyens & Loeff, als toezichthouder bij DNB, en als compliance officer bij de Friesland Bank. De afgelopen 5 jaren heeft ze bij Rabobank Corporate Compliance gewerkt als regulatory affairs officer en bij Operational Risk als change manager. In deze laatste hoedanigheid is ze onder meer verantwoordelijk geweest voor het opzetten van een (bankbreed) Policy management framework, de herstructurering van beleidsdocumenten en de inbedding van dit framework in de algehele governance van de organisatie.

Toezichtthema’s 2019 DNB

20.12.2018

Op 29 november jongstleden heeft DNB haar toezicht thema’s voor 2019 gepubliceerd. Instellingen hebben daarmee een beeld van de onderwerpen waar DNB zich het komende jaar op zal richten, naast haar reguliere toezicht. Zo zullen klimaat-gerichte risico’s meer meegenomen worden in het toezicht kader, en heeft georganiseerde criminaliteit onderverminderd aandacht. Tegelijkertijd kijkt DNB in het licht van toegenomen regeldruk naar manieren om de efficiency van toezicht te verbeteren.

Activeren van klanten met een aflossingsvrije hypotheek: het stappenplan

19.12.2018

De Nederlandse hypotheekschuld bestaat voor meer dan de helft uit hypotheken waarop niet regulier wordt afgelost. Huizenbezitters zijn zich niet altijd bewust van de problemen die kunnen ontstaan als een aflossingsvrije hypotheek afloopt. Zo kunnen huishoudens te maken krijgen met hogere hypotheekuitgaven en een lager inkomen na pensionering, waardoor zij ongewild hun woning moeten verkopen. Om dergelijke problemen zoveel mogelijk te voorkomen, verwacht de AFM van hypotheekaanbieders dat zij alle klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief benaderen en inzicht bieden in risico’s en oplossingsmogelijkheden. Welke stappen moet u als hypotheekverstrekker nemen, gelet op de resultaatverwachtingen van de AFM in 2019? En wat zijn hierbij belangrijke aandachtspunten?