Charco & Dique

Nieuws

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom risk management en compliance? Lees onze nieuwsberichten of meld u aan voor onze nieuwsbrief.


Filter

Opleiden van uw medewerkers Wwft

27.03.2019

De aandacht van zowel toezichthouders als media op het voorkomen van witwassen door de financiële sector zal u niet zijn ontgaan. Als financiële instelling hoort u passend beleid en procedures te hebben om het risico op witwassen en terrorismefinanciering tegen te gaan. Een belangrijke verplichting daarbij is het opleiden van uw medewerkers. Toezichthouders constateren dat hier niet altijd of onvoldoende voor wordt gezorgd. Hoe zorgt u ervoor dat dit voldoende aandacht krijgt? En hoe voorkomt u dat dit slechts een papieren, theoretische exercitie wordt? Charco & Dique heeft een training ontwikkeld die wij voor u op maat kunnen inzetten

Productinterventiemaatregel AFM tegen binaire opties en CFD’s

22.03.2019

De AFM is van plan een verbod in te stellen op het verhandelen en verspreiden van binaire opties, en de handel in contracts for differences (CFD’s) te beperken. Dit heet ook wel een productinterventiemaatregel. De maatregelen worden naar verwachting eind april 2019 gepubliceerd. Het voornemen van de AFM volgt op een eerder vergelijkbaar  besluit van de ESMA. Het is de eerste keer dat de AFM gebruik maakt van deze bevoegdheid. Charco & Dique zet de achtergrond en effecten van een dergelijke productinterventiemaatregel voor u op een rij.