Charco & Dique

Nieuws

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom risk management en compliance? Lees onze nieuwsberichten of meld u aan voor onze nieuwsbrief.


Filter

Ruler wordt slimmer en sneller

31.10.2018

Sinds mei werkt Charco & Dique samen met Lifely, een online agency dat business logic vertaalt naar digitale platformen. Zo ondersteunt Lifely bij de doorontwikkeling van Ruler, het compliance-softwarepakket van Charco & Dique waarmee organisaties zicht houden op wet- en regelgeving. Pim Verlaan, oprichter van Lifely, vertelt over de laatste ontwikkelingen. “De kracht van Ruler zit in het minimale gebruik ervan. Je wil niet voortdurend bezig zijn met de vraag: ben ik compliant?.”

Aandachtspunten Wwft 2018

25.10.2018

Onlangs berichtte DNB dat niet alleen ING te weinig aandacht gaf aan de bestrijding van witwaspraktijken. Ook andere financiële instellingen “zouden hun verantwoordelijkheid nog onvoldoende adequaat oppakken”. Tegelijkertijd publiceerde DNB haar eerste bevindingen van een lopend onderzoek naar het (post-event) transactiemonitoringproces: dit kan nog in belangrijke mate worden verbeterd om het risico op terrorismefinanciering beter te beheersen. Dit zijn elementen die ook in de in juli 2018 herziene Wwft aandacht krijgen