Prudentieel toezicht

Prudentiële wet- en regelgeving en het toezicht van DNB hierop wordt met de dag complexer. Om inzicht te krijgen in zowel de huidige als toekomstige prudentiële regels, maakt Charco & Dique alle relevante normen inzichtelijk in een legal framework en vertaalt dit door naar vereisten voor uw organisatie.

Wilt u meer inzicht in prudentiële toezichtwetgeving en/of hulp bij de implementatie hiervan? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan. Wij denken graag met u mee.

Inzicht in prudentiële toezichtwetgeving

Om inzicht te krijgen in zowel de huidige als toekomstige prudentiële regels, maken wij alle voor u relevante normen inzichtelijk in een legal framework dat wij via Ruler actueel houden. Ruler is onze compliance software en volgt de ontwikkelingen van financiële wet- en regelgeving. Vanaf het moment dat een wijziging in nationale en internationale wetgeving is aangekondigd volgt Ruler de ontwikkelingen op de voet, zodat u altijd bent voorbereid op wat er gaat veranderen.

Hulp bij implementatie

Het is van belang dat u voldoet aan de prudentiële toezichtwetgeving. Voor ieder type financiële instelling hebben we specifieke financiële risico frameworks ontwikkeld. Hierdoor weet u precies binnen welke financiële normen u moet blijven. We helpen u niet alleen om overzicht en inzicht te verkrijgen en behouden, ook staan we u bij om nieuwe wetgeving tijdig te implementeren.

Onze werkwijze

Charco & Dique is de onbetwiste specialist op het gebied van (inter)nationale financiële wet- en regelgeving en draagt als zodanig bij aan (het behoud van) de reputatie van klanten. We richten ons daarbij primair op Europese en Nederlandse wet- en regelgeving.

Vanwege de complexiteit van onze vraagstukken werken we nauw samen met onze klanten. Onze aanpak is hierin altijd persoonlijk en proactief. Soms strategisch, soms pragmatisch, maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik.

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving, maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag een geheel vrijblijvend, oriënterend adviesgesprek aan met een van onze specialisten.

Adviesgesprek aanvragen