Diensten

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer en toezichthouders stellen steeds meer eisen aan de wijze waarop risico’s worden gemeten en beheerst. De toezichthouders verwachten van financiële instellingen dat zij hun risico’s goed in beeld hebben en maatregelen treffen om deze risico’s binnen aanvaardbare grenzen te houden.

Als organisatie wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan, waardoor uw doelen niet worden behaald of de continuïteit van uw organisatie in het geding komt. Onze risk management specialisten staan u met raad en daad terzijde, zodat risico’s beheersbaar zijn en reputaties behouden blijven.

Neem contact op met onze Risk Management specialisten en ontdek wat Charco & Dique voor u kan betekenen.

Adviesgesprek aanvragen

Om bedrijven te ondersteunen bij het in kaart brengen van de huidige en toekomstige risico’s, heeft Charco & Dique een een geïntegreerde aanpak voor risk management. Wij helpen u de balans te vinden tussen risico’s en rendement, zodat een onderneming waarde genereert en onderscheidend is. Charco & Dique kan u helpen bij verschillende risicobeheer- activiteiten. Wij hebben onze werkzaamheden hieronder voor u op een rij gezet.

Hulp bij uw risk management

Risk management is een cruciaal onderdeel binnen uw bedrijfsvoering. Het is van belang om inzicht te hebben in de risico’s die uw organisatie loopt. Om deze risico’s te kunnen beheersen, is een eenmalige aanpak niet voldoende. Het opzetten van een permanente structuur is hierbij essentieel.

Onze risk management specialisten kunnen u ondersteunen bij verschillende werkzaamheden, of u het werk geheel uit handen nemen. Charco & Dique kan onder andere ondersteuning bieden bij:

De ondersteuning van Charco & Dique bij uw risk management zorgt voor inzicht, overzicht en vertrouwen. Onze risk management adviseurs zijn daarnaast in staat om een passende en doeltreffende strategie binnen uw bedrijfsvoering te integreren.

Ruler bij uw risk management

Onze Ruler software geeft inzicht in de wet- en regelgeving waaraan uw organisatie moet voldoen. Zo helpt de software u de regulatory change te beheersen en controle te houden op uw risk management.

Onze werkwijze bij risk management

Onze specialisten bieden expertise en advies bij risicomanagement voor financiële ondernemingen. Ons risk management advies strekt zich uit van een vergunningsaanvraag tot uw dagelijkse operationele werkzaamheden. Wij kunnen u onder andere adviseren bij de inrichting en optimalisatie van Internal Control Framework (ICF), het opstellen van een Risk Appetite Statement en het uitvoeren van Risk Self Assessments. Ook kunnen wij u adviseren bij talloze ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, zoals MiFID IIAIFMD, PSD2 en de AVG.

Vanwege de complexiteit van de vraagstukken werken we nauw samen met onze klanten. Onze aanpak is hierin altijd persoonlijk en proactief. Soms strategisch, soms pragmatisch, maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik.

Risico management en AIFM richtlijn

Wilt u meer weten over de toepassing van risico management bij de AIFM- richtlijn? Download onze epaper.

 

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet- en regelgeving, maar hebben we ook als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan. Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij risk management? Vraag een geheel vrijblijvend, oriënterend adviesgesprek aan met een van onze specialisten.

Adviesgesprek aanvragen