Charco & Dique

English

Risk Management

Financiële wet- en regelgeving wordt steeds complexer en toezichthouders stellen ook steeds meer eisen aan de wijze waarop risico’s worden gemeten en beheerst. De toezichthouders verwachten van financiële instellingen dat zij hun risico’s goed in beeld hebben en maatregelen treffen om deze risico’s binnen aanvaardbare grenzen te houden.

Als organisatie wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan, waardoor uw doelen niet worden behaald of de continuïteit van uw organisatie in het geding komt. Onze risk management specialisten staan u met raad en daad terzijde, zodat risico’s beheersbaar zijn en reputaties blijven behouden.

Neem contact op met onze Risk Management specialisten en ontdek wat Charco & Dique voor u kan betekenen.

Adviesgesprek aanvragen

Om bedrijven te ondersteunen bij het in kaart brengen van de huidige risico’s en in de toekomst heeft Charco & Dique een een geïntegreerde aanpak voor risk management. Wij helpen u de balans te vinden tussen risico’s en rendement, zodat een onderneming waarde genereert en onderscheidend is. Charco & Dique kan u helpen bij verschillende risicobeheer- activiteiten. Wij hebben onze werkzaamheden hieronder voor u op een rij gezet.

Hulp bij uw risk management

Risk management is een cruciaal onderdeel binnen uw bedrijfsvoering. Inzicht in de risico’s die uw organisatie loopt en hoe u deze risico’s kunt beheersen zijn belangrijk. Het is belangrijk dit niet eenmalig te doen, maar een permanente structuur hiervoor op te zetten.

Onze risk management specialisten kunnen u ondersteunen, of juist het werk voor u uit handen nemen, bij verschillende werkzaamheden. Charco & Dique kan onder andere ondersteunen bij:

De ondersteuning van Charco & Dique bij uw risk management zorgt voor inzicht, overzicht en vertrouwen. Onze risk management adviseurs zijn daarnaast in staat om een passende en doeltreffende strategie binnen uw bedrijfsvoering te integreren.

Ruler bij uw risk management

Met de software van Ruler heeft u inzichtelijk aan welke wet- en regelgeving uw organisatie moet voldoen. Zo houdt u controle op uw risk management en helpt de software u de regulatory change te beheersen.

Onze werkwijze bij risk management

Onze specialisten bieden expertise en advies bij risicomanagement voor financiële ondernemingen. Ons risk management advies strekt zich uit van een vergunningsaanvraag tot uw dagelijkse operationele werkzaamheden. Wij kunnen u onder andere adviseren bij de inrichting en optimalisatie van Internal Control Framework (ICF), het opstellen van een Risk Appetite Statement en het uitvoeren van Risk Self Assessments. Ook kunnen wij u adviseren bij talloze ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, zoals MiFID II, AIFMD, PSD2 en de AVG.

Vanwege de complexiteit van de vraagstukken werken we nauw samen met onze klanten. Onze aanpak is hierin altijd persoonlijk en proactief. Soms strategisch, soms pragmatisch, maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik.

Risico management en AIFM richtlijn

Wilt u meer weten over de toepassing van risico management bij de AIFM- richtlijn? Download onze epaper.

e-Paper risicomanagement AIFM-richtlijn

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving, maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan. Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij risk management? Vraag een geheel vrijblijvend, oriënterend adviesgesprek aan met een van onze specialisten.

Adviesgesprek aanvragen