Charco & Dique

Ruler

Wilt u weten of u voldoet aan de continu veranderende financiële toezichtswetten? Of weet u niet precies aan welke eisen u moet voldoen? Dan biedt Ruler u de helpende hand. Ruler is een compliance software pakket dat niet alleen overzicht en inzicht in bestaande wet- en regeling biedt, maar ook vooruit blikt op geplande wijzigingen.

Voor elke onderneming een eigen profiel

U staat onder toezicht van DNB/AFM en heeft te maken met nationale en Europese wet- en regelgeving. Ruler is een juridisch software pakket dat duidelijk maakt welke regels voor u relevant zijn. Deze zijn voor u samengebracht in een profiel, zodat u snel overzicht en inzicht heeft. Ruler beschikt over standaard profielen voor alle soorten financiële ondernemingen. Omdat iedere onderneming uniek is, kan ook een klantspecifiek profiel worden aangemaakt, dat geheel aansluit op uw specifieke activiteiten en producten.

Demo aanvragen

Inzage in huidige en toekomstige wet- en regelgeving

Ruler biedt u niet alleen overzicht en inzicht in bestaande wet- en regeling, maar blikt ook vooruit op geplande wijzigingen. Als wetten of regels veranderen, dan stelt Ruler u daarvan in kennis via een alert en past Ruler de wijzigingen meteen toe op uw profiel.

Om u tijdig te kunnen informeren, volgt Ruler ontwikkelingen op de voet. Daarbij gaan we niet alleen uit van Nederlandse en Europese wetgeving maar kijken we ook naar relevante jurisprudentie.

Uiteraard wilt u eerder geïnformeerd worden over nieuwe wetten en regels dan het moment waarop ze van kracht worden. Ook daar heeft Ruler aan gedacht. In Radar ziet u welke wetten en regels op u afkomen en ziet u welke impact dit op uw organisatie kan hebben.

Compliance software op abonnementsbasis

Ruler werkt op basis van abonnementen. In het basisabonnement kunt u twee gebruikers opnemen. Daarna betaalt u een vast bedrag per extra gebruiker. De hoogte van het abonnement is afhankelijk van het profiel dat u afneemt.

Toegankelijkheid en beveiliging

Ruler is een online applicatie die u overal kunt benaderen, zowel op uw desktop, laptop, tablet als smartphone. U logt in met een gebruikersnaam en wachtwoord. De site heeft een beveiligingscertificaat. Mocht u aanvullend gebruik willen maken van een TIN-code of token, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Rechtsbronnen

Onderstaande Rechtsbronnen zijn opgenomen in Ruler. Naast deze bronnen is het ook mogelijk om andere rechtsbronnen toe te voegen.

  • EU Verordeningen en richtlijnen (CRD IV, MiFIR, UCITS, AIFMD, AIFMR, MiFIDII, EMIR, PSD, Solvency II etc.)
  • Wetten en besluiten (Wft, Wwft, sanctiewet, pensioenwet, BW, Wbp, Bpr, Bgfo, vrijstellingsbesluiten, etc.)
  • Regelingen en leidraden (RBB, Rib/wtt, leidraden AFM, richtsnoeren Europese toezichthouders, Regulatory Technical Standards, beleidsregels DNB, Nrgfo, Ur Wwft etc.)

ruler gratis proberen

Meer weten?

Bij Charco & Dique beschikken we niet alleen over gedetailleerde kennis van de steeds veranderende financiële wet-en regelgeving, maar hebben we als geen ander de ervaring in huis om onze klanten te ondersteunen bij de toepassing ervan. Soms strategisch, soms pragmatisch maar altijd duurzaam en met vooruitziende blik. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag een geheel vrijblijvend, oriënterend adviesgesprek aan met een van onze specialisten.

Adviesgesprek aanvragen